banner2

Maamess 2016: Fendt 1050 Vario, maailma võimsaim standardtraktor

Fendt 1000 Vario seeria on saadaval alates 2015 aasta lõpust ning tänavusel maamessil on võimalik näha Fendt 1050 Vario seeria traktorit esmakordselt Eesti pinnal.

Fendt 1050 Vario

Fendt 1050 Vario

Fendt on juba pikemat aega katsetanud erinevate kontseptsioonide ja lahendustega, et luua ainulaadne ja uudne 500 hobujõu klassi traktor. Esimene avalik katsetus nägi ilmavalgust 2007 aasta Agritechnical kus tutvustati prototüüpi Fendt Trisix Vario, kuid antud masin osutus liiga kalliks ja keeruliseks. 2015 aasta Agritechnica näitusel oli Fendt tagasi oma kõige suurema traktoriga ja muutunud on praktiliselt kõik. Fendt 1050 Vario on maailma võimsaim tavatraktor, masina mootor arendab tervelt 500 hobujõudu ja käiguosas on kasutusel endiselt Fendt Vario astmevaba käigukast maksimaalse transpordikiirusega kuni 60 km/h. Tavapärasest Fendtist eristab 1000 Vario seeriat ka tema mootor, nimelt esmakordselt Fendti ajaloos on kasutusel MAN-i mootor ja tegemist on 6 silindrilise 12,4 liitrise töömahuga mootoriga. Suure traktori kohta pole Fendt 1050 14 tonnine tühimass just mitte suur, kuid tänu erinevatele lisaballastidele on masina maksimaalne täismass tervelt 21 tonni mis peaks olema piisav, et masina suur veojõud ka maapinnale rakendada.

Koos Fendt 1000 Vario seeriaga tutvustati ka uut rehvirõhusüsteemi VarioGrip Pro, mis auhinnati Agritechnica näitusel kuldmedaliga.

Rehvirõhu kontrollsüsteemid põllumeestele tutvustamist ei vaja, kuid siiani on süsteemide kitsaskohaks olnud rehvide aeglane täitumine, kui soovitakse rehvirõhku maanteesõiduks tõsta.

Fendt “VarioGrip Pro” lahendab selle probleemi, kasutades eraldi kõrgrõhuga rehvi tavalise rehvi sees, seeläbi on võimalik rehvirõhku väga kiirelt tõsta ja alandada. Rehvi täitmine käib endiselt ratta keskosast, silla ühenduskohalt veljega. Antud süsteem suudab tõsta rehvirõhu 0.8 bar-ilt kuni 1.8 bar-ini lausa 30 sekundiga. Fendt “VarioGrip” Pro lihtsustab oluliselt põllutööde tegemist ja põllutöödelt transpordile üleminekut, sest tegemist on hetkel ühe kõige lihtsamini kasutatava rehvirõhusüsteemiga turul ja see innovatsioon sai ka õiglaselt premeeritud.

Fendt 1050 Vario asub Agrilandi messialal VP-38.

Comments are closed.