Menu




John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uudised 26.04.2024   

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad


Uued suuremõõtmelised H-seeria harvesterid ja forvarderid näitavad kõrgemat tootlikkust väiksema kütusekulu, parema stabiilsuse ja mugava ergonoomikaga operaatorile.

John Deere toob turule oma esimesed H-seeria ratastega metsamasinate mudelid.

Suurema klassi masinamudeleid – harvestere 1270H ja 1470H ning forvardere 2010H ja 2510H – esitleti Helsingis 24. aprillil. Forvarderi suurusklass on uus ning see sisaldab 20-tonnise kandevõimega mudelit 2010H ja 25-tonnise kandevõimega 2510H.

Uued harvesterid tõstavad efektiivsust

Uute H-seeria harvesterite mootoril on 10% suurem võimsus ja pöördemoment.

Uus hüdraulika koos kolme spetsiaalse pumbaga pakub suuremat hüdraulilist võimsust ja kõrgemat töörõhku etteandmisel. Optimeeritud süsteem tagab tasakaalustatud kütusesäästu. Uus Active Frame Lock annab suurema stabiilsuse nii järskudel kallakutel kui tasasel pinnasel töötades. See muudab töötamise lihtsamaks, kui nool on külgsuunas ja annab operaatorile suurema tööala.

Võrreldes G-seeriaga võimaldavad H-seeria harvesterid oluliselt suurendada tootlikkust ja märkimisväärselt väiksemat kütusekulu lõigatud tihumeetri kohta.

Uus H7 poom harvesteritele pakub ligikaudu 10% rohkem tõstejõudu ja pöördemomenti. Ka uuel H9 poomil on 10% suurema tõstejõuga ja pöördemoment on 5% suurem kui eelmisel mudelil.

1270H ja 1470H on uus tagumine šassii ning uus mootori, hüdroõli- ja kütusepaakide ning pumpade paigutus. Masinate disain peegeldab John Deere'i koostööd BMW Design Worksiga. Mõlemal harvesterimudelil on mootor pööratud 180 kraadi, hüdroõli- ja kütusepaagid ning pumbad on paigutatud mootori ette ning jahuti ja ventilaator masina taha. Muudatused muudavad salongi väga vaikseks. Samal ajal on masina tagaosa alla lastud, parandades oluliselt tagumist nähtavust. Uus kabiin on suurendanud pöördenurka mõlemale poole 30 kraadi võrra. Kokku pöörleb kabiin nüüd 220 kraadi. Pöörlev ja tasandatav kabiin kuulub H-seeria standardvarustusse.

Ka intelligentne poomi juhtimine IBC 2.0 on nüüd H-seeria harvesterite standardvarustuses.

Uued forvarderid jaksavad rohkem

H-seeria forvarderite 2010H ja 2510H uus disain jagab sama uut koostöös BMW Design Worksiga sündinud mootoriruumi ja kapoti kujundust.

Uued 20- ja 25-tonnised forvarderid pakuvad 25% suuremat kandevõimet. Forvarderi 2510H uus kahe mootoriga jõuülekanne tagab ka 50% suurema sõidukiiruse. Kahe mootoriga jõuülekanne on saadaval ka 2010H forvarderi jaoks.

Uued poomid F9 ja F10 pakuvad rohkem võimsust ja pikemat ulatust. F10 ulatub nüüd 10,2 meetrit ja F9 10,7 meetrit. Täiustatud on hüdrovoolikut ja voolikute kulgemist. Uus F10 on turu tugevaim forvarderipoom. 40% suurema nooletõstemomendi ja 22% suurema pöördemomendiga on nüüd saadaval suuremad haaratsivariandid. Uuel F9 poomil on 13% suurem poomi tõstemoment ja 10% suurem pöördemoment.

Poomide uus geomeetria ning viis liigendühendust põhinoole ja noolepoomi vahel tagavad parema juhitavuse ja koorma käsitsemise täpsuse ning ühtlasema kiiruse kogu laadimistsükli vältel. Järskudel kallakutel töötamise hõlbustamiseks on tahapoole kaldenurk 22 kraadi, mis parandab noole pöördefunktsiooni.

Uus silindripõhine raamilukk toob rohkem stabiilsust ka täiskoormusega ja võimaldab stabiilsust suurte koormate edasitoimetamisel pikkadel vahemaadel.

Automatiseeritud funktsioonidega IBC 3.0 – tagasi kuhja, tagasi laadimisse ja automaatselt transpordirežiimi – on nüüd suurte H-seeria ekspediitorite standardvarustuses.

Kabiin säästab operaatori energiat

Alates intuitiivsetest liidestest kuni ergonoomilise disainini ja vaiksest kabiinist kuni teeninduspunktide ligipääsudeni on kõik aspektid loodud nii, et see tõstaks operaatori töö mugavust. Kabiinid toetavad harvesteri- ja forvarderioperaatorite heaolu ning ergonoomika mängib tootlikkuses olulist rolli.

Uus salongikujundus põhineb operaatori tagasisidel. Moderniseeritud salongi disain on sobitatud H-seeria masinate disainiga. Kasutatud on müra isoleerivaid materjale, ümberpaigutatud värske õhu sisselaskeavad ja täiustatud kliimaseade tagavad stabiilse temperatuuri muutuvates tingimustes. Valgustust on enam ja see on kvaliteetsem, mis tagab parema nähtavuse tööpiirkonnas.

Uus sisekujundus annab operaatorile rohkem panipaiku: telefonialus juhtmevaba laadijaga, koht jalanõude jaoks ning veepudel, jahuti ja laud lõunasöögile. Muude funktsioonide hulka kuulub uus sekundaarne ekraan põhimasina funktsioonide ja kaamerate jaoks, mitu laadimispesa, uus pedaal sõidusuuna valimiseks ning uus esmaklassiline helisüsteem koos bassikõlari ja kõrgete sageduste kõlaritega. Uued käetoed ja juhtnupud ning seadistatavad nupud võtmefunktsioonidele. Programmeeritavad nuppudega juhtkangid on nüüd saadaval H-seeria harvesteritele.

Uute istmevalikute hulka kuuluvad nahast valmistatud ja eriti vastupidav iste. Saadaval on ka tava- ja eriti mugavad istmed. Istme ventilatsioon on saadaval kõigi istmevalikutega.

Isiklik kaugvõti masina ukse lukust avamiseks lülitab nüüd sisse ka arvuti ja TimberMaticu juhtimissüsteemi operaatoripõhiste konfiguratsioonidega. Intelligentset salongivõtit saab isikupärastada ka teeninduspersonali ja haagisejuhtide jaoks ning see sisaldab immobilisaatorit.

Uus TimberMatic H automaatika

Uus TimberMatic H automaatika pakub visuaalselt täiustatud intuitiivset kasutajaliidest, mis on mõeldud metsanduse professionaalidele. Täiesti uus juhtimissüsteem toetab operaatori suutlikkust saavutada parimaid raietulemusi. Täielikult ümber kujundatud kasutajaliides on lihtsam ja hõlpsamini juurdepääsetav. Uus visualiseerimine sisaldab öise ja päevavalguse vaateid. Olukorraga seotud teave kuvatakse ekraanil.

Turu pikim hooldusvälp

John Deere tutvustab turu pikimaid hooldusvälbasid – kuni 1000 h John Deere ProtectTM hoolduslepinguga.

Igapäevane hooldus on tehtud lihtsaks. Täitepunktid asuvad kõik samas kergesti ligipääsetavas kohas. Kõikidel masinatel on kasutusmugavuseks elektriline mootoriõli tasemeandur ja täiesti uus keskmäärdesüsteem.

Uus kahe rulliga harvesteripea on mõeldud leht- ja okaspuidul kasutamiseks. Uus pea on mõeldud kõrgemate suurusklasside harvesteritele ja asendab varasemat H270 pead. Harvesteripea H216 ühildub täielikult H-seeria harvesteritega. Uus H216 harvesteripea sisaldab pealtsae võimalust, pikki töötlemisnuge, HD-kallutamist, standardset kallutatust, otsinguotsa laserandurit ja mitmekiiruselisi etteandemootoreid. Saeseade võimaldab suurte puude jaoks kasutada laiu, vähem vibreerivaid ja pikki saage. Uus pea on saadaval 8,6- ja 10,0-meetrise nooleulatusega harvesterile 1270H ning 8,6-, 10- ja 11-meetrise ulatusega harvesterile 1470H.

Palju digivõimalusi ja andmete jagamine

Suur H-seeria, mis on varustatud John Deere'i digilahenduste ja elutsükli teenustega, esindab metsaraie tulevikku. TimberMatic H automatiseerimise ja täielikult integreeritud kaartidega H-seeria võimaldab reaalajas andmete jagamist ja laiendab ülemaailmset katvust koostöös valdkonna juhtivate pakkujatega. Kaardipõhiste visualiseerimiste ja reaalajas teabe jagamine võimaldab tõhusalt planeerida, operaatorit abistada ja aruandlust koostada. Kaasaegne tarkvaraarhitektuur koos pidevalt arenevate andmete integreerimise võimalustega loob aluse tootmissüsteemile, mis vastab tööstuse vajadustele nii täna kui ka tulevikus.





gallery image
gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Maailma juhtiv väikelaadurite tootja Avant tõi turule kolman...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...