Menu




Linas Agro laieneb Eestisse

Uudised 03.11.2020   

Linas Agro laieneb Eestisse


Leedu põllumajandusettevõtte Linas Agro hakkab Eestis pakkuma põllumajandustoodete ja -teenuste täispaketti – seemnetest põllumajandustehnikani.

Seni on ettevõte tegutsenud Leedus ja Lätis, seega on Eestisse suundumine ettevõtte arengu järjepidev osa.

„Ettevõtte asutamine Eestis on oluline arenguetapp, mis võimaldab meil Baltikumi turul tugevneda. Hindame olukorda Eestis väga positiivselt: see on nüüdisaegne innovaatiline turg, kus ettevõtted, nagu ka meil Leedus ja Lätis, pakuvad põllumajandustoodete ja -teenuste täispaketti. Seetõttu näeme seal head arenguperspektiivi ja oleme valmis investeerima inimressurssidesse ning kvaliteetsesse arengusse,“ väitis ettevõtte Linas Agro peadirektor Tomas Pučkis.

Pučkise sõnul sobib selline põllumajanduspakett nii tarnijatele, kelle tooted on siis saadaval laiemal turuosal, kui ka ostjatele, sest esindades tootjaid kõigis kolmes Balti riigis, suudab ettevõte pakkuda konkurentsivõimelisemaid hindu ja tingimusi.

„Peatselt saavad lõplik toote- ja teenustekorv ning meeskond kokku pandud. Kuna tütarettevõte Dotnuva Baltic tegutseb juba Eestis, lülitub osa nende töötajatest Linas Agro Eesti üksuse tegevusse. Kavatseme ka uusi professionaale kaasates meeskonda laiendada,“ selgitas ettevõtte peadirektor.

Eestis tegevust alustades hõlmab ettevõtte Linas Agro tegevus kõiki Balti riike ja lisaks tegutsetakse ka Ukrainas. 1991. aastal Leedus asutatud ettevõtte tegevusalaks oli põllumajandustoodangu rahvusvaheline müük. 1993. aastal lisandus uus tegevusala, taimekasvatussaaduste tootmine ning 2002. aastal – teravilja ettevalmistamine ja hoidmine. 2016. aastal omandas ettevõte Lätis väetisemüügiga tegeleva ettevõtte.

 

 

 

 





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...