Menu




EL kehtestab tollid kuni 130 kW USA traktoritele

Uudised 17.11.2020   

EL kehtestab tollid kuni 130 kW USA traktoritele


EL maksustab nelja miljardi dollari väärtuses importi Ameerika Ühendriikidest seoses ebaseadusliku riigiabiga, mida USA andis lennukitootjale Boeing.

Profi uuris John Deere'ilt, Fendtilt ja Case IH-lt, mida see tähendab nende Euroopa klientide jaoks.

Maailma Kaubandusorganisatsioon WTO lubas hiljuti Euroopa Liidul rakendada USA toodetele tollimakse 4 miljardi dollari väärtuses aastas vastuseks USA ebaseaduslikule riigiabile Boeingule. Maksustamisele kuuluvad muuhulgas lennukid, traktorid, bataadid, pähklid, tubakas ja ketšup. Juba varem oli USA saanud loa kehtestada ELi toodetele 7,5 miljardi dollari suurused tollid samalaadse ebaseadusliku riigiabi eest Airbusile. USA maksustas Euroopa veini, juustu, oliiviõli jms.

Mida ütlevad tootjad?

Mannheimis asuva John Deere'i pressiesindaja Ralf Lenge avaldas üllatust üleöö tehtud üllatava otsuse üle. Väga positiivne uudis on aga, et karistustariifid kehtivad ainult kuni 130 kW traktoritele. See ei mõjuta suuri John Deere 7, 8 ja 9 seeriaid.

Sellegipoolest müüakse Deere’i väiksemaid mudeleid ka Euroopas. John Deere plaani klientide jaoks hindu tõsta, vaid puhverdab lisakoormust tollimaksudelt sisemiselt. „Saame näha, mida Donald Trump teeb või kuidas tema järeltulija Joe Biden käitub. Loodame, et karistustariifide küsimus saab kiiresti klaaritud,“ ütleb Lenge. Samuti on teadmata, kuidas jätkub Suurbritannias Brexit. Ka seal on tolliküsimused endiselt lahendamata ja John Deere’i huvitab väga Boris Johnsoni reaktsioon.

Case’i tootja CNH Industrial vastas, et uued ELi tollimäärad ei mõjuta oluliselt nende USAst imporditud põllumajandustooteid.

AGCO/Fendt  teatab, et nende toodangust lähevad uute tollimäärade alla ratas- ja roomiktraktorid Jackson/Minnesota võimsusvahemikus null kuni 130 kW. Oluliselt laiemalt esindatud võimsusvahemikku 279 kW kuni 495 kW uued tariifid siiski ei puuduta.





gallery image
gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Prantsusmaalt pärit startupi Seederal elektritraktori protot...

Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...