Menu




Linas Agro Eesti üksust asub juhtima Mihkel Hang

Uudised 23.11.2020   

Linas Agro Eesti üksust asub juhtima Mihkel Hang


Hiljuti Eestis asutatud Leedu kapitaliga ettevõtet asub juhtima pikka aega põllumajanduses töötanud ja erialase haridusega spetsialist.

Linas Agro ja Dotnuva Baltic pakuvad Eestis põllumajandustoodete ja -teenuste täispaketti.

Enne Linas Agroga liitumist töötas Hang üheksa aastat põllumajandussektoris, viimased seitse aastat ettevõttes Scandagra Eesti, vastutades müügi ja tootehalduse, taimekaitse, väetiste, seemnete, söötade ja tooraine eest. Mihkel Hang on lõpetanud endise Eesti Põllumajandusülikooli (praegune Eesti Maaülikool), kus ta õppis põllumajandussaaduste tootmist ja turundust.

„Hindan kõrgelt mulle antud võimalust panustada Linas Agro arengusse Eestis. See on usaldusväärne ja suurte kogemustega ettevõte, mis seadis endale siin ambitsioonikad eesmärgid, taotledes pikaajalisi tulemusi ja mõlemapoolset kasu nii klientidele kui ka ettevõttele. Usun, et minu kogemused ja teadmised kohalikust turust ning tugev meeskond aitavad ettevõttel põllumajandussektoris kanda kinnitada,“ ütleb Hang.

Ettevõtte juhi sõnul on neil kavas saada Eesti tõhusaimaks põllumajandusettevõtteks, kasutades selleks ajakohased tootei ja teenuseid, mida pakuvad Eesti ja teiste Balti riikide idufirmad. Kaupade ja teenuste ostukorv saab peagi koostatud ning aktiivne müük peaks algama 2021. aasta kevadhooajal. Meeskonda kaasatakse nii pädevaid toote- ja müügispetsialiste kui ka haldusfunktsioonide töötajaid.

Ettevõtted Dotnuva Baltic ja Linas Agro kuuluvad kontserni Linas Agro Group, mis tegutseb juba Eestis ja nii lülitub osa nende töötajatest Linas Agro tegevusse. Nüüd kavatseb ettevõte pöörata erilist tähelepanu seemnemüügi ja taimekaitse valdkondadele.

„Viimastel aastatel on märgatavalt suurenenud noorte osalus põllumajandussektoris. Selline aktiivsus on Eestis suurem kui teistes Balti riikides või Soomes. Põllumehed on muutunud üha professionaalsemaks, mida tõestavad nii saagikuse kasv kui ka paremad teadmised keskkonnaaspektide vallas. Lisaks täheldame tugevate põllumajandusettevõtete ühinemist, mis aitab meil Euroopa Liidu turul olla tõhusamad ja konkurentsivõimelisemad. Usun kindlalt, et ettevõttes töötavate kolleegide oskuste ja teadmiste varal võime Eestis juhtpositsioonile asuda,“ selgitab uus juht turuolukorda ja ettevõtte väljavaateid.

Kontserni Linas Agro Group juhitav põllumajandusettevõte Linas Agro tegutseb nüüd kõigis Balti riikides ja ka Ukrainas. 1991. aastal Leedus asutatud ettevõtte tegevusalaks oli põllumajandustoodangu rahvusvaheline müük. 1993. aastal hakati põllumeestele korraldama rapsiseemne- ja teraviljakasvatusprogramme ning konsultatsioone ja 2002. aastal alustati teravilja elevaatorite võrgu väljaehitamist, et ekspordiks mõeldud teravilja ette valmistada. 2016. aastal omandas ettevõte Lätis väetisemüügiga tegeleva ettevõtte, mida hiljem laiendati, ehitades uued ajakohased teravilja elevaatorid.

 

 

 

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...