Menu




Steyri tulevikutraktor pälvis maineka disainiauhinna

Uudised 30.01.2021   

Steyri tulevikutraktor pälvis maineka disainiauhinna


CNH Industriali traktoriperekonna kaubamärgi Steyr mudel Konzept sai 2020. aasta Hea Disaini auhinna.

2020. aasta disainiauhindade finalistide ainsat traktorit tunnustati lisaks radikaalsele stiilile ka selle edasiviiva tehnoloogia eest. Sealhulgas sisaldas see uuenduslikku hübriidsüsteemi.

Potentsiaalset tulevikutraktorit esitleti avalikkusele messil Agritechnica 2019. Konzept, mis praegu asub Austrias St. Valentini rajatise auditooriumis, kasutab sõsarettevõtte FPT diiselelektrilist hübriidajamit. Kombineerides tavapärast neljasilindrilist diiselmootorit, generaatorit ja individuaalseid elektrilisi rattamootoreid, saavutab see kuni 250kW tippvõimsust.

Igale rattale saab paigaldada iseseisva toiteallika. Allamäge liikudes kogutud energia saab salvestada kabiini all asuvasse akusse. Akut saab ka vooluvõrgust laadida ning jõuvõtuvõlli ja hüdraulikat on võimalik elektriliselt juhtida. Samuti on elektriajamiga seadmete jaoks olemas 700V ja 48V ühendused.

Traktor saab töötada ka koos drooniga, et saada reaalajas andmeid mulla ja saagi tingimuste kohta. Traktori uks avaneb elektriliselt, astmed liiguvad välja ja iste pöörleb teid tervitades.

"Meie disainimeeskonna loodud Konzepti uuringu välise stiili raames on kombineeritud mugavust, tõhusust ja jätkusuutlikkust ning näidata arendatavate tehnoloogiate kogu potentsiaali," kommenteerib Peter Friis, Steyr'i ärioperatsioonide juht Euroopas.

Chicago arhitektuuri- ja disainimuuseumi välja antavate Hea Disaini auhindade 70. tegutsemisaasta nägi 48 erineva riigi tootjate ja disainerite toodete rekordarvu: üle 900.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...