Menu




John Deere X9 – saja tonni kombain

Uudised 04.02.2021   

John Deere X9 – saja tonni kombain


Arvestades sellega, et teraviljakasvatuse ettevõtted pidevalt suurenevad ja üha enam on vaja suuremat tootlikkust, on alates tänavusest aastast John Deere pakkumas oma teraviljakombainide mudelivalikus kahte uut kombainimudelit: X9 1000 ja X9 1100.

Siiani oli John Deere kombainide lipulaevaks üheksandasse jõugruppi kuuluv S790 mudel, mis on üksikrootori kontseptsioonil põhinev 617 hj rootorkombain. Nüüd lisanduvad kaks uut mudelit hakkavad konkurentsi pakkuma kümnenda ja üheteistkümnenda jõugrupi masinatele.

Uusi X-seeria kombaine on testitud erinevates maailmajagudes ja ilmastikutingimustest juba aastast 2012. Oluliselt on suurendatud kõiki teravilja töötlusega kokkupuutuvaid tööpindu ja organeid. Ka operaatori töö on tehtud võimalikult mugavaks selle näol, et masinat oleks lihtne seadistada ja kabiinis veedetud aeg mugav ning stressivaba.

X9 1000 ja X9 1100 kombainid on varustatud uute John Deere Powertech PSS 13,6 liitriste mootoritega, mis arendavad vastavalt mudelile 549 ja 603 hobujõudu. Maksimaalvõimsuseks on suuremal mudelil 630 hj. Mootorid töötavad senistega võrreldes oluliselt madalamate pööretega, et tagada maksimaalne väändemoment ja efektiivsus. Neid kombaine on hinnatud 2019. aastal toimunud Agritechnica messil hõbemedaliga just efektiivsuse ja väga väikese kütusekulu eest koristatud saagitonni kohta.

Peksumasina laiuseks otsast lõpuni on nendel kombainidel 1,72 m, mis on konkurentsitult kõige laiem turul saadaolevatest masinatest. See võimaldab masinale automaatselt ka suurima sõelapinna, milleks on 7 ruutmeetrit.

Mõlemad masinad põhinevad kahe rootori kontseptsioonil. Rootorid on 3,5 m pikkused ja nende diameetriks on 60 cm, mis on samuti suurimad omas klassis. Terapunkri suuruseks on mõlemal kombainil vastavalt mudelile 14 800 ja 16 210 liitrit. Lisaks on kombainid võimalik varustada erinevate tarkade lahendustega, mis kombaini automaatselt maksimaalse tootlikkuse juures hoiavad ja operaatorit saagikoristamisel abistavad.

Samuti saabub John Deere mudelivalikusse hulganisti uusi heedreid. Neist olulisim uuendus on uue painduva raamiga konveierheedri tulek, mille töölaiused on vahemikus 10,7 kuni massiivsed 15,3 meetrit. Nende heedrite läbipainduvus on kuni 1 meeter.

Uut kombaini saab 2021. aasta koristushooajal kohata ka Eesti põldudel. Wihuri Agri on 2021. aasta hooajaks ette valmistunud ja tellinud vajamineva demokombaini X9 1100, millega koristusdemosid teha. Kui soovid uhiuue John Deere X9 oma põllule demotama kutsuda, siis võta ühendust oma piirkonna müügiesindajaga, et leppida kokku aeg ja koht uue kombainidemo läbiviimiseks.

Vaata lisa siit.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...