Menu




Vervaet esitleb neljarattalist lägalaoturit

Uudised 08.02.2021   

Vervaet esitleb neljarattalist lägalaoturit


Neljarattaliste iseliikuvate lägalaoturite turu kasvades lõi Vervaet koostöös Saksa tootja Garant Kotega uue mudeli Quad.

1990. aastatel on Vervaet jõudnud koguni neljarattalise prototüübini. Ehkki selle mahutavus oli suurem kui nende 16 m³ suurusel Trike'il, oli väiksem masin paremini manööverdatav, nii et kallima masina tootmine ei tundunud mõttekas.

Quad tegutseb põllul säästvamalt, samal ajal kui Trike'i esiratas sõidaks näiteks maisi taimedest üle. Quadil on 21m³ suurune paak ja on plaane kasutada seda ka järelveetava paagi seadistusega. Enne piiratud tootmise alustamist hooajaks 2022 katsetatakse sel hooajal kaht prototüüpmasinat.

Masinat veab Volvo 13-liitrine kuuesilindriline mootor, mis annab välja 550 hj. Uus masin on välja töötatud 6,0 ​​ja 8,0 m kultivaatorite vedamiseks, vajadusell ka ülesmäge. Rehve on uuele masinale saada valikus, näiteks 900/60 R42 Michelinidega on kliirens 70 cm.

Lägapumbaks saab valida Börgeri või Vogelsangi seadmeid kiirusega 9000 l/min, kuid saada on ka võimsamaid süsteeme: 12 000 ja 13 500 l/min. Quadi tagumine haakeseade kannatab 8000 kg.

Vervaeti partnerluse raames Garant Kottega hoolitseb Kotte müügi ja teeninduse eest Saksamaal ja idas. Läänes kasutab Vervaet oma olemasolevaid turustuskanaleid.

Euroopa 20 m³ masinate praegune turg on hinnanguliselt umbes 85-100 masinat aastas. Vervaeti uue masina eeldatav hind jääb vahemikku 490 000-500 000 eurot.





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...