Menu




Ponsse esitleb harvesteriseeria Scorpion uut põlvkonda

Mets 25.02.2021   

Ponsse esitleb harvesteriseeria Scorpion uut põlvkonda


Uus Scorpion tõstab metsalangetuse tootlikkuse ja ergonoomika täiesti uuele tasemele ja seab uue standardi operaatori töökeskkonnale, lubab Ponsse.

Ponsse lipulaev, harvester Scorpion, toodi avalikkuse ette esimest korda aastal 2013. Toodetud on juba üle 1200 Scorpioni ja need leiab enam kui 25 riigist üle terve maailma.

Nüüd, kaheksa aastat hiljem, on Scorpion oma kesta vahetanud. Scorpioni stabiilsus on klass omaette ning masin tagab keskkonnasõbraliku võimsuse ja tootlikkuse võimalikult minimaalse pinnase survega. Tootearenduses pöörati eelkõige tähelepanule paremale ergonoomikale, ohutusele, nähtavusele kabiinist ja kasutusmugavusele.

„Nagu varem, oli Scorpioni seeria arenduse aluseks metsamasinate kasutajate tagasiside, mille põhjal alustasime uuenduste välja töötamist. Kabiini tööruum on nüüd praktilisem ja Scorpioni vaikse välikontori loomisel on arvestatud, et operaatoril oleks mugav seal töötada,“ ütleb Ponsse harvesteride tootejuht Jan Kauhanen.

Scorpioni iseloomustab hea nähtavus ja manööverdusvõime. Üks silmapaistvatest uuendustest on uus üheosaline esiklaas, mis ulatub kuni kabiini katuseni ja pakub paremat nähtavust ning turvalisi töötingimusi igasuguse ilmaga. Peale selle suurendab igas suunas nähtavust ka poomi ainulaadne lahendus.

Viienda põlvkonna infosüsteem PONSSE Opti

Peale mitmete uute funktsioonide on harvesterid Ponsse Scorpion ja Scorpion King saanud ka tipptasemel viienda põlvkonna Ponsse Opti 5G infosüsteemi ja täielikult uuendatud tarkvaraliidese. Kasutajasõbralik infosüsteem on turu tänapäevaseim ning selle sujuv ja kiire töö pakub täiesti uuel tasemel kasutajakogemust.

„Täielikult uuendatud Opti 5G kasutajaliides ja värskelt turule tulnud Opti8 arvuti seab Ponsse metsamasinate infosüsteemidele uue kasutatavuse standardi. Eelmise Opti põlvkonna kasutajate jaoks on uue Opti 5G süsteemi kasutusele võtmine kiire ja lihtne,“ selgitab Ponsse seadmeautomaatika tootejuht Markku Savolainen.

Opti 5G infosüsteem toetab ka juhtimissüsteemi Ponsse Harvester Active Crane, mis võimaldab harvesteri poomi juhtida uuel ja senisest tõhusamal viisil. Süsteemiga Active Crane saab operaator poomi üksikute funktsioonide asemel kontrollida harvesteri lõikepea liikumist. Nii keskendub operaator puidu töötlemisele, mitte kraana tööle. Active Crane’i kasutatakse kahe hoovaga, üks harvesteri lõikepea kõrguse ja teine liikumissuuna jaoks. Süsteem tagab muuhulgas kraana liikumiste automaatse aeglustamise enne liikumise lõppu. Operaator määrab vajaliku asukoha ja Active Crane teostab tõste ja kasutab noolt ning pikendust automaatselt.

PONSSE Opti 5G infosüsteem tuleb esialgu Soome ja Rootsi turule, muud piirkonnad lisanduvad hiljem.

 





gallery image
gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Mets

Karo Mets OÜ: pikaajaline kogemus ja hea meeskond toovad tulemuse

Karo Mets OÜ: pikaajaline kogemus ja hea meeskond toovad tulemuse

„Loomulikult tuleb tänapäeval meeskond kaasata masinate vali...

Mets

Keeruline on metsa majandada, kui talv miinuskraade ei paku

Keeruline on metsa majandada, kui talv miinuskraade ei paku

Saarte Metsamajanduse OÜ tõestab enda näitel, et kui operaat...

Mets

Stihl valmistas uue elektrilise juhtmevaba oksasae

Stihl valmistas uue elektrilise juhtmevaba oksasae

Akuoksasaega HTA 150 pakub Stihl esimest spetsiaalselt metsa...