Menu




Tubli abiline väikefarmi või maakoju

Sisuturundus 15.08.2022   

Tubli abiline väikefarmi või maakoju


Uue põlvkonna CFMOTO CF450/CF520 MY22 (2022. mudeliaasta) on seni enimmüüdud ATV-de CF520 ja CF450 järeltulija, mille veermik ja disain on läbinud põhjaliku uuenduskuuri.

Tegemist on CFMOTO kolmanda põlvkonna 500 seeria ATV-ga, mis on võrreldes esimese põlvkonna CF500-A, CF500-2A ja teise generatsiooni CF450/CF520-ga läbinud väga põhjaliku uuenduskuuri.

Kuigi esialgu võib ehk tunduda, et ATV-de maailmas ei ole alla 1000 cm³ töömahu ja agressiivse väljanägemiseta ATV-l üldse mingit maastikuvõimekust, siis tegelikult ei vaja laiatarbe-maastikusõidukid liigset võimsust ja massi tohutu suurte rataste või pillava lisavarustuse näol. Enimmüüdud ATV võimsuskategooriateks nii Eestis kui Euroopas ja isegi Austraalias on pigem lihtsad ning kergelt kasutatavad kodu- või kommunaalkasutuseks mõeldud tänavalegaalsed, nelikveolised 400-500 cm³ töömahuga maastikusõidukid. Selle kubatuuriga nelikveoline ATV suudab probleemideta vedada enda massist 2 korda suuremat koormat, läbida keerulist maastikku ning olla operatiivseks abisõidukiks väikefarmis või maakodus.

Esipidurite juhtimine on üle viidud juhtraua parem­poolse käepideme juurest vasakule, et jagada juhtraual asetsevate juhiste paremat jaotust. Vasaku käe all on esirataste piduri-linki mugavam kasutada. Esipidurite lingi juurde on lisatud pidurite fikseerimise lukusti ehk seisupidur.

Taotluslikult ei vahetatud välja uuenenud mudeli nime (CF450/CF520), kuna see on otsingumootoritele hästi selge ja võimaldab huvilistel sõiduki kohta lihtsalt ja kiirelt infot leida. CF450 on endiselt 400 cm³ töömahuga ja 4x4 veoskeemiga tänavalegaalne maastikusõiduk, mis võrreldes rikkalikumat varustust omava CF520 seeriaga on veidi tagasihoidlikuma baasvarustusega. Näiteks ei ole CF450 seerial plastist pakiraamikatteid, kätekaitsmeid ega kergmetallvelgi. Töömaht 400 cm³ on aga täiesti piisav, et vedada sõiduki enda massist raskemat haagist või kasutada lumesahka. CF520 (töömahuga 500 cm³) on pisut luksuslikum, selle varustusse kuuluvad kiirkinnituskronsteine võimaldavad plastist pakiraamikatted, kätekaitsmed, kergmetallveljed jne. Lisavarustusena on sellel võimalik kohata ka 5-tollist TFT tüüpi näidikute ekraani, T-Box-i, täislahendusega LED-esilaternaid ja CF450-st erinevat värvilahendust. Sarnaselt teise põlvkonna CF450/520 mudelile baseerub ka kolmas põlvkond samal veermikul, kuid nüüd märksa kasutajasõbralikumal ja mugavamal alusvankril. Avastamisrõõmu jätkub selle keskklassi ATV puhul aga küllaga.

Haagise tulede pistikupesa on toodud haakekonksu juurde, et seda saaks kasutada ka ilma tulede pistiku pikendusjuhtmeta.

        Optimeeritud, kiirusetundlik roolivõimendi tagab 25% kergemini liikuva juhtraua ja täpsemad sõiduomadused.

        Sadul on saanud 30 mm paksema, pehmema polstri, mis tagab mugavama sõidu nii juhile kui kaassõitjale.

        Mootor on täielikult peidetud keredetailide alla, mis teeb uue põlvkonna mudelid CF450/CF520 märkimisväärselt vaiksemaks. Samuti on katete alla peidetud mootori soojuskiirgust sõitjatele vähem tunda.

        Suurenenud jahutusradiaator aitab mootorit paremini jahutada.

        Kütusepaagi maht on kasvanud 2 liitri võrra.

        Juhtraud on saanud uued, taustvalgusega ja väga mugavalt kasutatavad lülitid.

Varasemast 25% väiksem pöörderaadius tagab olenemata kahekohalise sõiduki pikkusest väga hea manööverdusvõime.

Eriliseks teevad uue 2022. aasta mudeli veel äärmiselt lihtne kasutusmugavus tänu hästi läbimõeldud sõiduasendile, pehme vedrustus ja väike pöörderaadius. Täiendavalt tasuks mainimist uuenduslik disain, suure valgusjõudluse ja kaasliiklejatele hästi nähtavad tuled nii ees kui taga. Uue põlvkonna CFMOTO ATV puhul on kasutusel raami materjal, mis on kuni 30% tugevam, aga samas 10% kergem kui eelmisel põlvkonnal. Kere plastosade materjal on varasemast elastsem, mis teeb need veelgi vastupidavamaks.

Vähemtähtsaks ei saa pidada ka tõsiasja, et CFMOTO kaubamärki kandvaid sõidukeid on Eesti turul müüdud juba 15 aastat ning selle edasimüügi ja hooldusteenusega tegeleb Eestis üle kümne partnerettevõtte, kellel on kokku 16 esinduskauplust, tagades laia müügi- ning teenindusvõrgu.

CFMOTO garantiitingimused on ATV maailma mõistes samuti väga julgustavad, ulatudes 3 aastani. Infot farmis või maakodus asisteks abilisteks olevate CFMOTO ATV-de kohta leiad meie kodulehelt www.cfmoto.ee

Motohobi OÜ

Kassisilma 6, Räni, 61708 Tartu maakond

Tel: 749 3391, E-post: info@motohobi.ee

Õõtshoobade uus paigutus ning amortisaatorite töökäigu pikkus, mis on esiamortisaatorite puhul 15mm ja tagaamortisaatorite puhul lausa 40mm pikema töökäiguga tõstavad sõiduki põhja eelneva mudelipõlvkonnaga võrreldes maapinnast 20mm kõrgemale ning teevad sõidu pehmemaks ja sujuvamaks.





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Sisuturundus

Kõrge hinnatase pärsib põllumajandustehnika müüki ka käesoleval aastal

Kõrge hinnatase pärsib põllumajandustehnika müüki ka käesoleval aastal

Eelnevad aastad on liisingufirmadele olnud põllumajandussekt...

Sisuturundus

Storent: tulevik on digi, tulevik on täna

Storent: tulevik on digi, tulevik on täna

Uuendusmeelse ning kliendikeskse ettevõttena tegeleb Storent...

Sisuturundus

Võimsad V-TWIN mootoriga ATV-d majapidamisse

Võimsad V-TWIN mootoriga ATV-d majapidamisse

Möödunud aasta kevadel saabus müügile Odese ATV-de täiesti u...