Menu




Ponsse toob turule elektrilise metsamasina

Mets 19.08.2022   

Ponsse toob turule elektrilise metsamasina


Ponsse ja Epec tutvustavad elektrilise metsamasina tehnoloogiat: Ponsse EV1.

Uue tehnoloogilise kontseptsiooni väljatoomine on osa ettevõtte strateegiast ning reaalne samm süsinikuneutraalsuse eesmärgi suunas.

„Tehnoloogiline areng on kiire ning pakub meile suurepäraseid võimalusi oma lahendusi edasi arendada, isegi ootamatutes suundades. Selle kontseptsiooni loomiseks tegime tihedat koostööd oma tehnoloogiaettevõttega Epec. Ühtlasi arendasid mõlemad ettevõtted oma võimekust ning selle projektiga saime juurde olulisi uusi teadmisi. See uus tehnoloogiline kontseptsioon on pilk tulevikku ning üks lahendustest, mida elektrilised jõuseadmed pakuvad. Säästlik areng on Ponsse jaoks edasise edukuse juures oluline tegur. Soovime väga oma lahendusi edasi arendada koos Epec‘iga. Meie strateegiareform Epec‘is on olnud edukas ning oleme Epec‘i suurepärase arenguga väga rahul,“ ütleb Juho Nummela, Ponsse Plc president ja tegevjuht.

Tehnoloogiline kontseptsioon Ponsse EV1

Kontseptsioon Ponsse EV1 on välja töötatud 15-tonnise kandevõimega forvarderitele, mis on ka Ponsse kõige populaarsem forvarderite suuruskategooria. Kontseptsioonmasinal on täiselektriline jõuseade, samuti Epec‘i jõujaotusplokk ja hübriidjuhtseade. Masina jõuseade töötab täielikult akuenergiaga. Akude laadimiseks on Range Extender – praeguses arendusjärgus sisepõlemismootor. Katsetamine ja arendamine jätkuvad endiselt. See tehnoloogia parendab oluliselt selle suuruskategooria kütusesäästlikkust.

Ponsse on uusi tehnoloogilisi lahendusi uurinud ja arendanud juba mitu aastat. Kontseptsioon Ponsse EV1 tegi esimesed sammud 2019. aastal, kui Ponsse ja Epec hakkasid uurima vastutustundlike jõuallikate lahendusi, mis on kooskõlas säästliku arenguga. 

Epec Flow: terviklik elektromobiilsuse süsteemi lahendus

Masinas PONSSE EV1 on Epec Flow – Epec‘i elektromobiilsuse süsteemi lahendus. See lahendus põhineb Epec Flow jõujaotusplokil, millega saab ühendada elektrimootoreid, akusid ja erinevaid seadmeid. Jõujaotusploki integreeritud ohutuslahendused võimaldavad masinaid tõhusalt toota ja hooldada ning neid nõudlikes tingimustes kasutada. Epec Flow hübriidjuhtseade juhib elektrilist jõuseadet ning sisaldab simulatsioonide abil arendatud tarkvara, mis tagab optimaalse energiatarbimise, tootlikkuse ja kasutatavuse.

„Kõige keskmes on lahendus Epec Flow. See arendati välja erinevate tarbesõidukite ja maastikusõidukite elektrifitseerimiseks. Tarkvara saab arendada simulatsioonimudelite abil ning lahendust on võimalik paindlikult täiendada erinevate masinate vajaduste jaoks. Erinevad süsteemid, sealhulgas ülekande- ja juhtimissüsteem, teevad sujuvat koostööd, võimaldades tulevikus toota ohutuid ja tõhusaid nullheitmega masinaid,“ räägib Jyri Kylä-Kaila, Epec‘i tegevdirektor.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Mets

Karo Mets OÜ: pikaajaline kogemus ja hea meeskond toovad tulemuse

Karo Mets OÜ: pikaajaline kogemus ja hea meeskond toovad tulemuse

„Loomulikult tuleb tänapäeval meeskond kaasata masinate vali...

Mets

Keeruline on metsa majandada, kui talv miinuskraade ei paku

Keeruline on metsa majandada, kui talv miinuskraade ei paku

Saarte Metsamajanduse OÜ tõestab enda näitel, et kui operaat...

Mets

Stihl valmistas uue elektrilise juhtmevaba oksasae

Stihl valmistas uue elektrilise juhtmevaba oksasae

Akuoksasaega HTA 150 pakub Stihl esimest spetsiaalselt metsa...