Menu




McHale toob Euroopa turule uue muljurita niidukite sarja

Uudised 29.09.2022   

McHale toob Euroopa turule uue muljurita niidukite sarja


McHale tutvustas esimesi tooteid muljurita niidukite sarjast Pro Glide tänavustel Iirimaa künnimeistrivõistlustel.

Uued mudelid põhinevad mitmekülgsel Pro Glide muljurniidukite sarjal.

McHale näitas uut muljurita taganiidukit McHale Pro Glide R310 ja muljurita kombiniidukit McHale Pro Glide B910.

McHale Pro Glide R310 on varustatud 3 m niidulatiga, mis tagab 7 kettaga aluse kasutamisel 3,1 m niitmislaiuse. McHale Pro Glide B910 kombiniidukitel on  3,4 m niidulati koos esiniidukiga kasutamisel fikseeritud niitmislaius 9,1 m. Puhta niitmise tagamiseks on kõik 3,4 m niidulatid varustatud 8 kettaga.

Mudelites McHale Pro Glide R310 ja B910 kasutatakse tehnoloogiat, mis on ennast muljurniidukites juba tõestanud, ning lisaks on neil mitmeid uusi omadusi, mis aitavad paremini kopeerida maapinda ja kiiremini reageerida pinnareljeefi muutustele.

Uute muljurita niidukite R310 ja B910 standardvarustuses on terve rida ühiseid omadusi, näiteks ainulaadne patenditud maapinna kopeerimise tehnoloogia, maapinnasurve reguleerimine ja tugeva ehitusega alus.

Tehnoloogia jälgib pinnasereljeefi kolmemõõtmeliselt

Mudelites Pro Glide R310 ja B910 kasutatakse McHale’i muljurniidukitelt tuttavat pinnasereljeefi kolmemõõtmelise jälgimise tehnoloogiat, mis tagab suurepärase ujuvasendi saavutamiseks väga hea maapinna kopeerimise võime. Pinnasereljeefi kolmemõõtmeline jälgimine võimaldab niidukil hõlpsalt niita ebatasasel või lainetaval maastikul ja saavutada ikka optimaalsed tulemused.

Enamikul taganiidukitel on keskpolt, mis võimaldab niidukil liikuda üksnes vasakule ja paremale, aga mitte kohastuda muutuvate pinnasetingimustega. McHale Pro Glide niidukid on teistsugused, kuna neile on paigaldatud pinnasereljeefi kolmemõõtmeliselt jälgiv patenditud vedrustusseade, mis võimaldab niidukil paremate niitmistulemuste saavutamiseks liikuda traktorist sõltumatult järgmistes suundades:

vasakule ja paremale;

edasi ja tagasi;

vastu takistust põrgates saab niidulatt liikuda tagasi ja üles.

Niiduki 12° edasi-tagasi liikumise ulatus tagab niidulati täpse ujuvasendi, et niitmine oleks puhas igasuguste pinnasetingimuste korral, samas kui 17° paremale-vasakule liikumise ulatus võimaldab niidulatil sujuvalt üle mügarike ja õnaruste libiseda.

Niidulati ujuvasend saavutatakse suure kompenseerimisvedruga, mis võimaldab suurepäraselt maapinda kopeerida. See hõlpsasti reguleeritav survesüsteem tagab kiiresti ja lihtsalt parimad niitmistulemused.

Kui niiduk põrkab vastu liikumatut objekti, rakendub mehaaniline tagasipidurdus. See suunab masinat tahapoole ja üle takistuse ning seejärel viib vedrukonstruktsioon niiduseadme pärast takistust tagasi algsesse tööasendisse.

Niidulatt libiseb sujuvalt üle maapinna

Pro Glide muljurita niidukite niidulatti käitab sisemise kübara taga asuv tugev parempoolne käigukast. Erinevalt ajamirihmadest, mis võivad paksu heina korral libiseda, tagab otseajam võimsuse ühtlase ja pideva ülekande kõikidele niidulati hammasratastele.

Madala ümarprofiiliga esiserva kuju võimaldab täielikult keevitatud niidulatil sujuvalt üle maapinna libiseda. Niidulati kaldserv soodustab sööda puhast eraldamist ja vähendab selle mullaga määrdumist isegi lamandunud saagi ja märgade tingimuste korral.

Tugevad 25 mm sirghammasrattad kannavad jõuvõtuvõlli võimsuse edasi ketastele. Iga ketast käitab eraldi väiksem hammasratas. Üksikuid kettaid käitavad sirghammasrattad on paigaldatud niidulattidel eesmisesse asendisse, et saavutada maksimaalne niitmisjõudlus ka lamandunud saagiga töötamisel.

Niiduketaste spetsiaalne kuju soodustab saagivoolu. Igal niidukettal on eraldi kaitsemehhanism, mis kokkupõrke korral lahutab ketta, et kaitsta ajamisüsteemi.

Kiiresti vahetatavad terad asetsevad 10° nurga all, et tagada puhas ja ühtlane niitmine. Samuti saavad need vabalt 360° ulatuses pöörelda, mis muudab need isepuhastuvaks ning ei lase neil kõrval asuvate ketaste nugasid määrida. Nugade liikumisteel on piisavalt suur ülekate, mis tagab puhta niitmistulemuse ning niidetud materjali sujuva liikumise masina taha.

Transportimiseks saab niidukid R310 ja B910 vertikaalselt kokku panna, et need mahuksid ohutult traktori keskpunkti taha. Transpordiasend võimaldab niidukite massi ühtlaselt traktori tagaosale üle kanda, et hõlbustada teel liikumist ja tagada juhile tahavaatepeeglitest selge nähtavus.

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...