Menu




Amazone näitab uut pneumaatilist äkke külge kinnitatavat külvikut Centaya 3000

Uudised 29.09.2022   

Amazone näitab uut pneumaatilist äkke külge kinnitatavat külvikut Centaya 3000


SIMA 2022 näitusele toob Amazone pneumaatilise äkke külge kinnitatava külviku Centaya 3000 Special.

Centaya seeria uus mudel asendab AD-P Special äkke külge kinnitatava külviku.

Centaya Special on saadaval punkri suurustega 1000 l ja 1500 l ning töölaiusega 3 m. Pneumaatilise äkke külge kinnitatava külviku saab varustada ühekettalise seemendiga RoTeC või kahekettalise seemendiga TwinTeC Special.

Kompaktne, kasutajasõbralik ja täpne

Centaya Speciali segmenteeritud jaotuspea on paigaldatud seemnepunkri taha otse seemendite kohale. Selline paigutus tagab seemnele lühikese edasiandmisaja. Punker asetseb võimalikult ees ja pakub seega optimaalset raskuskeset traktori lähedal. Tänu heale ligipääsetavusele on ka sõidurajasüsteemi seadistamine lihtne teostada.

Ka punkri madal profiil annab juhile masinast parema ülevaate. Väga suur 2,30 x 0,84 m punkri täiteava võimaldab kiiret ja mugavat täitmist ka väikestest kottidest. Punkri konstruktsioon tagab, et punkrisse jääb minimaalselt jääkkoguseid.

Äkkele paigaldatavat Centaya Special külvikut juhitakse ISOBUSi kaudu. Ettevõttesiseselt välja töötatud Amazone tarkvara võimaldab juhil intuitiivselt juhtida. Koos TwinTerminaliga saab masina kiiresti ja lihtsalt külviks valmis seada.

Nutikas kalibreerimine

Külvisepunkri kalibreerimist saab mugavalt teostada ja kergesti ligipääsetav doseerimisseade punkri põhjas tagab ühtlase seemne doseerimise. Seemned kogutakse kaasasolevasse kogumiskotti ja kaalutakse standardina kaasasolevate kaalude abil.

Muude seemnete või erinevate seemnenormide jaoks pakub Amazone erinevaid Centaya Speciali jaoks mõeldud doseerimiskassette. Doseerimiskassettide vahetamiseks tuleb vabastada ainult kaks polti otse dosaatoril, kasutades kaasasolevat tööriista.

Eelmõõtmise, kalibreerimise ja jääkide tühjendamise veelgi lihtsamaks muutmiseks pakub Amazone Centaya Specialile koos AmaTron 4-ga Comfort Packi koos selle TwinTerminal 3.0-ga. See terminal on fikseeritud magnetiga mõõteseadme lähedale. Nii toimub kalibreerimine otse masinal. Külvikukombinatsiooni ISOBUS-juhtimist saab teostada kas Amazone ISOBUS-terminalide AmaTron 4 või AmaPad 2 või mõne muu kolmanda osapoole ISOBUS-i terminaliga.

Ühe- või kahekettalised seemendid

Centaya Speciali saab varustada kas RoTeC ühekettalise seemendiga või TwinTeC Special kahekettalise seemendiga.

RoTeC seemendid on hooldusvabad ja töötavad väga töökindlalt ka siis, kui esineb suures koguses põhku ja taimejääke. Külviketas ja vaovormija loovad seemnevao profiili ja tagavad seemne optimaalse paigutamise pinnasesse. Control 10 sügavuse juhtketas või Control 25 sügavuse juhtrull takistavad mulla kleepumist külvikettale, tagades sellega eelvalitud külvisügavuse täpse säilimise. Valida saab 12,5 cm ja 15 cm reavahesid.

Suure jõudlusega TwinTeC Special külvik pakub täpset ja vastupidavat topeltkettaga seemendit. Ketta läbimõõduga 340 mm ja seemendi survega 40 kg tagab seemendi väga täpse ja korraliku seemne külvamise isegi suurematel kiirustel ja ebaühtlasel pinnasel. Tänu järelsügavuse juhtrullile on alati hea kontakt mullaga, nii et seemnete optimaalne paigutamine on tagatud isegi kõige raskemates tingimustes. Reavahe on 15 cm.

 

QuickLink kiirühendussüsteem

Äkkele paigaldatava Centaya Special külviku saab väga lihtsalt ja kiiresti ilma tööriistadeta ühendada erinevate Amazone mullaharimisseadmetega QuickLink kiirühendussüsteemi kaudu. Olenevalt pinnasetingimustest saab seda kombineerida rootoräkkega KE 02 või rootorkultivaatoritega KG ja KX. Centaya Specialit saab kombineerida ka kompaktketasäkkega CombiDisc, et seda kasutada väga kergetel muldadel.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...