Menu




Amazone GPS-ScenarioControl võitis Farm Machine 2023 auhinna

Uudised 08.12.2022   

Amazone GPS-ScenarioControl võitis Farm Machine 2023 auhinna


Uus Amazone GPS-ScenarioControl terminali tarkvararakendus, mis automatiseerib keerulisi põlluotsa ümberlülitustoiminguid, pälvis Pariisis SIMA 2022 näitusel "Farm Machine 2023" auhinna.

Auhinda annab põllumajandusmasinate sektorile välja valdkonna juhtivatest ajakirjanikest koosnev rahvusvaheline žürii.

Amazone oma GPS-ScenarioControliga on tarkvarakategooria võitja.

Mineraalväetiste täpne laotamine just seal, kus neid vaja on, mängib kulude kokkuhoiul ja ressursside kasutamisel otsustavat rolli. Süsteemi GPS ScenarioControl kasutatakse Amazone väetisekülviku teatud funktsioonide automatiseerimiseks eelnevalt kavandatud stsenaariumi alusel, vältides operaatori vigu järgmistel kasutustel.

Esimest korda väetiselaoturiga põldu ületades saab kogenud juht salvestusnupule vajutades ja GPS ScenarioControli abil automaatselt joonistada kõik ümberlülituspunktid, teekonna ja sõidusuuna. Vahetuspunktid on kaardil selgelt märgitud ja sõidusuund on visualiseeritud nooltega. Väetisekülvik pakub äärtel, veekogu-äärset ja ka ühepoolset laotamist põllupiiri sees põlluotsadel (HeadlandControl). GPS ScenarioControl on integreeritud AmaTron 4 ISOBUS-i juhtterminali ning seda saab vaadata ja juhtida AmaTron Twin ekraanilaiendi kaudu.

Järgmises rakenduses peab juht aktiveerima ainult eelnevalt joonistatud stsenaariumi ja väetisekülvik lülitub salvestatud lülituspunktides automaatselt sisse või välja. GPS ScenarioControl võimaldab seega täpselt ja ressursisäästlikult väetist kasutada, kuna erinevad puistamistoimingud tehakse just õigetes kohtades. Lisaks saavad juhid juhendina kasutada eelnevalt planeeritud optimeeritud põllumarsruuti. See vähendab tarbetuid tühisõite ja põllukultuuride lamendamist tehnorajal vale pöörde tõttu.

GPS ScenarioControl vähendab juhi töökoormust, välistades vajaduse žongleerida erinevate toimingute ja juhtimisülesannetega, ning võimaldab väetamishooajal kasutada mitut juhti.

Tulevikus ühildub GPS ScenarioControl ka teiste Amazone ISOBUS masinatega. See marsruudifunktsioon on juba saadaval Amazone taimekaitsepritside jaoks, kus see vähendab samuti oluliselt töökoormust.

GPS ScenarioControli saab kasutada koos AmaTron 4 ISOBUS-i operaatoriterminali ja rakendusega AmaTron Twin.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Prantsusmaalt pärit startupi Seederal elektritraktori protot...

Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...