Menu




Elektritraktor töötab põllul

Uudised 03.02.2023   

Elektritraktor töötab põllul


Kliendid on tänaseks kätte saanud Monarchi esimesed 100% elektrijõul töötavad traktorid, mis võivad töötada koos juhiga või ilma.

MK-V elektriline jõuülekanne pakub 40 hj (30 kW) pidevat võimsust ja lühiajalist tippvõimsust kuni 70 hj (52 kW).

Aku maksimaalne tööaeg on väidetavalt 14+ tundi. Valikuline aku on saadaval klientidele, kes soovivad tööulatust laiendada.

Monarch Tractor kinnitusel vahetab üks inimene akud vähem kui 10 minutiga. Akudele kehtib 10-aastane (10 000 h) garantii. Laadimisaeg nullist 100%-ni on 80-amprise laadijaga 5-6 tundi (10-12 tundi/40-amprine laadija).

MK-V turvaseadmed hõlmavad muuhulgas iseenesliku veeremise ja kokkupõrke vältimist, nägemispõhist jõuvõtuvõlli (540 p/min) turvalisust ja 360° kaameraid. Traktor lõpetab liikumise, kui tuvastab inimese kahe meetri raadiuses ja jõuvõtuvõll lülitub automaatselt välja, kui süsteem tuvastab käe või jala 30 cm raadiuses.

Saadaval on lisapaketid, mis kasutavad uusimat autonoomset riist- ja tarkvaratehnoloogiat, et pakkuda juhiabi j valikulisi toiminguid, kus traktor saab eelnevalt programmeeritud ülesandeid täita ilma operaatorita.

Interaktiivne automaatika võimaldab traktoril põllul järgneda teisele, samuti on võimalik ühel operaatoril korraga hallata kuni kaheksat MKV-d.

Hetkel on mudel saadaval ainult Põhja-Ameerikas. Nelikveolise Cat I/II, 750 kg tõstejõu, 75 l/min hüdraulika ja pöörderaadiusega 2,7 m MK-V hind algab USA-s 89 000 dollarist.

CNH Industrial omandas hiljuti Monarch Tractori vähemusosaluse. Californias asuv idufirma (asutatud 2018. aastal) mängis rolli New Holland T4 Electric Power traktori väljatöötamisel.





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...