Menu




Tartus algas Maamess, näha saab ka raiespordi MMi

Uudised 20.04.2023   

Tartus algas Maamess, näha saab ka raiespordi MMi


Juba 29. rahvusvaheline põllumajanduse, metsanduse, aianduse ja toidutööstuse ettevõtteid ja organisatsioone koondav mess toimub 20.-22. aprillil 2023 Tartu Näituste messikeskuses.

Kolmapäeva, 19. aprilli õhtul kogunesid Tartus Raekoja platsile maailma parimad raiesportlased ja Maamessi korraldajad, et avatuks kuulutada metsa- ja maanädal, mille keskmes on raiespordi MM ja Maamess.

Eesti võõrustab taas raiespordi maailmameistrivõistlusi, mis toimusid siin viimati 16 aastat tagasi. Võistlejaid on tulemas 22 riigist ning kaugemad on pärit Jaapanist.

Kolmapäeval kell 18.30 alustasid raiesportlased Dorpati hotelli juurest puhkpilliorkestri Popsid saatel rongkäiku suunaga Tartu Raekoja platsi suunas, millele järgnesid avakõned ning meelelahutusprogramm trummi- ja valgusšõuga. Demonstreerimaks, milleks on osavamad mehed mootorsaega võimelised, luuakse otse pealtvaatajate silme all puupakust taies.

Maamessi korraldajate eestvedamisel toodi linnarahvale uudistamiseks ka põllu- ja metsatehnikat. „Oleme koos raiespordi eestvedajatega ühendanud jõud, et Tartusse tuua hulgaliselt külalisi ning mõlemad suursündmused edukalt läbi viia. Raekoja platsile välja pandav on kõigest murdosa sellest, mis eelseisvatel päevadel toimuma saab, kuid loodame, et see on piisav tähelepanu ning uudishimu äratamiseks,“ kirjeldas Maamessi projektijuht Margus Kikkul ning kutsus üles võistlusi jälgima ning Baltikumi suurimat messi külastama.

Raiesportlased võistlevad langetamises ja teatevõistluses Maamessi alal ning teised tehnilised alad viiakse läbi Eesti Maaülikooli linnakus ehk messist kohe üle tee, mis võimaldab kohale tulnutel mugavalt mõlemat suursündmust uudistada.

Messil näeme!





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...