Menu




Maamess peab tänavu 30. juubelit

Uudised 12.04.2024   

Maamess peab tänavu 30. juubelit


Järjekorras 30. rahvusvaheline põllumajanduse, metsanduse, aianduse ja toidutööstuse ettevõtteid ja organisatsioone koondav Maamess toimub 18.-20. aprillil 2024 Tartu Näituste messikeskuses.

Esimesest Tartu Näituste poolt korraldatud põllumajandusteemalisest messist möödub 32 aastat, aga koroonapandeemiast tingitult saame alles tänavu tähistada 30. toimumiskorda.

Järgnevalt tutvustame valikut tänavuse messi suurimatest naeltest.

Case IH Quadtrac 580 traktor

Üks suurimatest traktoritest, mis Eesti põldudel töötab. Ameerikas toodetud Quadtraci neli eraldi juhitavat võnkuvat roomikut kopeerivad pinnareljeefi, mis vähendab survet maapinnale. Võimas mootor koos töökindla astmevaba CVXDrive või 16-käigulise PowerDrive käigukastiga tagavad tõhususe ja võimsuse.

New Holland T7.340hd PLM traktor

New Holland tuli välja uue võimsama T7HD mudeliga T7.340HD PLM. Nimivõimsusega 340 hj traktoril on muudetud mootori jahutust, mootorit ning transmissiooni. Mudel sobib nii rasketeks põllutöödeks kui ka transporttöödeks. Uus ja vaikne kabiin on täis täppisviljeluslahendusi, mis aitavad muuta põllumehe elu tunduvalt lihtsamaks ja efektiivsemaks. 

Elho Scorpio 550 SF konveierlindiga kivikoristi

Kivikoristil on konveiersüsteem, mis võimaldab kive otse haagisele laadida. Koristit juhitakse elektrooniliselt, masinat käitab hüdrauliline jõuülekanne. Konveiereid saab ajutiselt peatada, et vältida takistusi või haagist vahetada. Sobib suurtele põllupindadele, kus veotraktoril oleks liigne ajaraiskamine ise punkrit tühjendamas käia. Eestis varem esitletud ei ole.

Farma T17 metsaveohaagis

Loodud vedama suuri koguseid, tagamaks kõrge väljaveo tootlikkuse. Hea läbivuse, väikese survega maapinnale ja kõrge kliirensiga. Vaatamata suurele koorma-alale on haagis paindlik tänu 40-kraadisele tiisli pöördenurgale ning haagise veosüsteemile.  Lisada saab pööratavaid koormalaiendeid ja lisakoormatugesid. 

Farmet Strip-Till 8 Syncult lägalaotur

 

Ribastehnoloogial väga täpselt läga paigutav laotur laia reavahega kultuuridele nagu mais ja raps. Peamiseks eeliseks tavalaoturite ees on kokkuhoid tööajalt ja -jõult ning kütuselt. Lisaks väärtusliku vedelsõnniku kokkuhoid, sest laotamine toimub vaid külviridade alla. Tulemuseks suurem saak, sest väetis on paigutatud areneva taimejuurestiku alla.Esimesest Tartu Näituste poolt korraldatud põllumajandusteemalisest messist möödub 32 aastat, aga koroonapandeemiast tingitult saame alles tänavu tähistada 30. toimumiskorda.

 





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Maailma juhtiv väikelaadurite tootja Avant tõi turule kolman...

Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...