Menu




Kevadtöödel saab endiselt AGCO peale loota

Uudised 27.04.2020   

Kevadtöödel saab endiselt AGCO peale loota


Tehniline tugi edasimüüjatele ja põllumajandustootjatele ning töötajate kaitse on AGCO peamised prioriteedid käesoleva kriisi ajal.

Teiste prioriteetide hulka kuulub varuosade kättesaadavus nüüd, mil kevadtööd käivad, ütleb AGCO EME (Euroopa/Lähis-Ida) vanem asepresident ja peadirektor Torsten Dehner.

Nagu teisedki suuremad traktori- ja põllutöömasinate tootjad, on kriis oluliselt mõjutanud AGCO tegevust, ehkki Dehner kinnitab, et kõik selle Põhja-Ameerika koosteüksused, sealhulgas Jacksoni roomiktraktoritehas ning Hesstoni Massey Fergusoni ja Fendti suur presside üksus on kõik endiselt töös.

Euroopas ja Lähis-Idas on lood teistmoodi. Siin on 20 erinevas riigis 20 tootmis- ja turustuskohta, 12 000 töötajat ja 5,3 miljardi dollariline 2019. aasta käive, mis teeb sellest AGCO jaoks üliolulise piirkonna.

Dehner töötab praegu oma kodukontorist, nagu ka teised ettevõtte kõrgemad juhid ja tuhanded AGCO töötajad. Ta kinnitab, et ettevõtte Saksamaa tehastes (vaalutid, kaarutid, ruloonpressid, järelkärud) valmib endiselt rohumaa-tehnika, kuid tootmine kõigis teistes AGCO üksustes Euroopas on ajutiselt peatatud.

See hõlmab Fendti tehast Saksamaal Marktoberdorfis, mis suleti 25. märtsil, Massey Fergusoni tehas Prantsusmaal Beauvais, mis suleti 17. märtsil, ja Valtra tehast Soomes Suolahtis, kus koostamine peatati 27. märtsil.

Itaalias Breganze'is asuv kombainitehas suleti 16. märtsil, ent lühendatud töö Saksamaal Hohenmolsenis asuvas Katana iseliikuvas söödakojas algas vahetult enne lihavõtteid.

Miks AGCO saab jätkata rohumaa-tehnikaga, aga mitte traktorite ja kombainidega? "Rohumaa tooted pole nii keerulised kui traktor, seal on vähem elektroonikat ja komponente," ütleb ta. "Traktoril, kombainil ja iseliikuval söötjal on nii palju erinevaid komponente ja võimalusi, et neid kõiki pole suures koguses võimalik varuda."

Kõik traktorite tootmisliinid on peatatud täpselt nii, nagu need oleksid suvevaheajal tehase seiskamise ajal. Nüüd kasutatakse seda aega rajatiste sanitaarseks korrastamiseks ja tavapäraseks hoolduseks, mida muidu oleks suvel tehtud.

Dehner on kindel, et kui tehased taaskäivitatakse, kasvab tootmine kiiresti. See sõltub siiski nii töötajate turvalisuse tagamise võimest kui ka tarnijate suutlikkusest komponente tarnida. Ta lisab, et praegu on uute tellimuste tarneaega võimatu ette näha.

Kõik Euroopa traktorite ja kombainide komplekteerimise tehased on suletud, kuid varuosade laod jäävad avatuks. Mõned töötavad 24/7 ja mitmes vahetuses, et edasimüüjad ja kliendid saaksid vajalikud osad. See hõlmab peamist varuosade ladu Prantsusmaal Ennery linnas. "Jätkuv varuosade tarnimine meie edasimüüjatele ja klientidele on missioonikriitiline ja hoiame sel olulisel aastaajal vajalikku taset," lisab ta.

Teadus- ja arendustegevuse meeskonnad töötavad jätkuvalt oma projektide kallal, teevad koostööd enamiku kodust töötavate inseneridega ja kuigi ükski tootmiskoht pole prototüüpide ja eelseeria masinate ehitamiseks avatud, lubatakse meile tulevikus põnevaid uusi tooteid.

Nende käivitamiseks mõeldud näitustejada on praegu katkestatud. AGCO turundusosakonna väljakutse on kohaneda ja leida uusi lisaviise uute traktorite ja masinate reklaamimiseks uutes tingimustes.

Vaadates tulevikku lisab Dehner, et AGCO-l ja selle edasimüüjatel on endiselt uute traktorite ja masinate varusid. Hea uudis kõigile, kes ootavad uut Fendti või Massey Fergusoni kombaini, on see, et tootmine Breganze'is algas selle aasta alguses ja enamik selle hooaja masinaid oli kogunemisliinist juba enne tootmise peatamist tulnud ja mõned neist on juba tarnitud.

Lõpuks rõhutab Dehner, et ajad muutuvad nii kiiresti ja see, mis on kriisi osas ajakohane, võib homme olla aegunud. „Peame muutuva keskkonnaga kohanemiseks olema paindlikud. Isegi vajaliku sotsiaalse distantseerumise korral oleme kõik ühtsemad kui kunagi varem, meeskonnana koos oma edasimüüjate ja klientidega. Ma usun, et kui me oleme koos oma tarne- ja jaotusvõrkude partneritega jätkuvalt kohanemisvõimelised ja loovad, siis suudame nendel enneolematutel aegadel koos liikudes palju saavutada. ”

Ta usub, et põllumeeste maine kasvab taas. "Ka põllumehed on kangelased ja kõik peaksid oma tööd paremini hindama."





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...

Uudised

Maamess peab tänavu 30. juubelit

Maamess peab tänavu 30. juubelit

Järjekorras 30. rahvusvaheline põllumajanduse, metsanduse, a...

Uudised

Claas arendas traktoritele uued laadurid

Claas arendas traktoritele uued laadurid

Claas tõi oma Eliose, Axose ja Arioni traktoritele turule uu...