Menu




Lemken lõpetab traditsiooniliste pritside tootmise

Uudised 04.06.2020   

Lemken lõpetab traditsiooniliste pritside tootmise


Tavaliste põllupritside tootmine saab lõpu 2020. aastaga

• Tugevdada tuleb mehaanilist umbrohutõrjet pluss selektiivset põllukultuuride hooldamise äri

• Harenis asuv tootmisüksust laiendatakse külvi- ja täppiskülvitehnoloogia tarbeks

• Alpeni baas keskendub mullaharimise tootevaldkonnale

Arutelud jätkusuutliku põllukultuuride hooldamise ja pidevalt kasvavate regulatsioonide üle eri turgudel on ajendanud Lemkenit lõpetama tavapäraste põllupritside tootmine.

Professionaalse põllumajanduse spetsialistina usub Lemken teadmistesse, kvaliteeti ja innovatsiooni. Koos laiaulatusliku klienditeeninduse pakkumisega saavad põllumehed valida paljude kvaliteetsete mullaharimis-, külvi- ja põllukultuuride hooldamise tehnoloogiate hulgast.

Ettevõtte tegevjuht Anthony van der Ley selgitab: „Pärast enam kui 10 aastat selles segmendis tegutsemist ei ole me saavutanud turule vastavat suurust. Juriidilised nõuded kõigil turgudel laienevad ja muutuvad üha erinevamaks. See tähendab, et pole ühtset Lemkeni põllupritsimisstandardit, mis vastaks meie kvaliteedinõuetele ja klientide erinevatele eelistustele, millega saaksime saavutada rahuldava tootmistsükli. Samuti näeme, et isegi tarbijate vaatepunktist tõusevad keemiliste taimekaitsevahendite normid üha kõrgemaks. Ehkki tutvustasime viimasel Agritechnical mitmeid tulevikku suunatud uusi mudeleid ja meie meeskonda motiveerib nende suurepärane vastuvõtt, valime just selle hetke, et oma põllupritside tootmine vastutustundlikult lõpetada.”

Pereettevõttena astub Lemken selle sammu, et positsioneerida ennast tulevikus tugeva ja iseseisvana. See tähendab, et ta kavatseb oma mullaharimise, kultiveerimistehnoloogia ja taimehooldustoodete valdkondi tugevdada ja laiendada, et säilitada oma positsioon uuendusliku turuliidrina. Seejuures keskendub põllukultuuride hooldus tulevikus jätkusuutlikele lahendustele (sealhulgas hiljuti kasutusele võetud väetisekülvikud). Lemken omandas sel põhjusel kaks aastat tagasi Hollandi kultiveerimistehnoloogia spetsialisti Steketee. See loob võimaluse ühendada umbrohutõrje mehaanilise kontrolli täpse selektiivse pritsimisega, soodustades seeläbi keskkonnasäästlikke lahendusi. Samal ajal säästab uus protsess põllumeeste aega ja raha.

Van der Ley näeb suundumust rahuldada kasvavat nõudlust mehaanilise umbrohutõrje järele intelligentsete juhtimisvahenditega. „Steketee pakub mitte ainult mitmesuguseid uuenduslikke kultiveerimistehnoloogiaid, vaid neil on ka turu kõige intelligentsem kaameratehnoloogia. Tahame ühendada need masinad oma digitaalsete lahendustega ja muuta need kohandatavaks. Keskkond muutub praegu väga kiiresti. Seetõttu positsioneerivad põllumehed ja töövõtjad end nüüd mahepõllunduse või tavapärase põllumajanduse järgi ja valivad neile sobivaima mudeli, et nad saaksid arukalt ja jätkusuutlikult põldu harida. Globaalne toiduga varustamine keskkonnapiirangutest hoolimata on meie kõigi tuleviku-eesmärk.”

Hareni (Emsland) põllupritside tootmisüksus jääb alles ja tulevikus laiendatakse seda külvikute koostamiseks. See võimaldab edaspidist arengut, et rahuldada kasvavat nõudlust nende toodete järele, ja jätab ruumi uutele mudelitele seemnete külvamiseks ja täppiskülviks. See vabastab ka täiendava tootmisvõimsuse mullaharimisseadmete tootmiseks Alpeni peamises tootmisüksuses.

Lemkeni põllupritse omavatele põllumeestele on endiselt tagatud varuosade tarnimine ja klienditeenindus. Klientide tellimusi võetakse vastu ja täidetakse aasta lõpuni.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

John Deere värskendab 5M sarja

John Deere värskendab 5M sarja

Uusimad John Deere 5M traktorid on saadaval uute ülekandevõi...

Uudised

New Hollandi T8 saab võimsust juurde

New Hollandi T8 saab võimsust juurde

New Holland uuendab 2025. aastaks oma Prantsusmaal Racine'i...