Menu




Valtra tutvustab G-seeriat

Uudised 01.09.2020   

Valtra tutvustab G-seeriat


Uue G-seeriaga lastakse turule Valtra traktorite 5. põlvkond.

G-seeria on Valtra traktorite 5. põlvkonna esimene ja täiesti uus mudeliseeria, mis asetub populaarse A- ja N-seeria vahele. G-seeria on ka esimene 100—145 hj võimsusvahemikku jääv traktor, millel on nii SmartTouch juhtimiselemendid kui ka põlluharimise täppisfunktsioonid. Selle tulemusena on populaarne SmartTouch käetugi nüüd saadaval kõikidel Valtra 100—400 hj võimsusega traktoritel. Valtra Connect telemeetria kuulub samuti G-seeria Versu mudelite standardvarustusse ning koormustundlik hüdraulika on olemas nii Active kui ka Versu mudelitel. Uus G-seeria on saadaval nelja varustustasemega: Basic, Comfort, Technology ja Technology Pro. Kliendid saavad samuti tellida Soomes valmistatud G-seeria traktoreid, millele on lisatud tehase koosseisu kuuluva Unlimited Studio põhjal arendatud erivarustust.

„G-seeria on tavaliselt universaalne traktor, mida saab kasutada esilaaduriga töötamisel, pritsimisel, sööda tootmisel ja köögiviljade kasvatuses, rakendades traktori nutikaid funktsioone. Sellise universaalse traktori juhtimine peab olema lihtne ja turvaline ning sellel peavad olema mugavad töötingimused, võimas esimehhanism ja hüdraulika ning suurepärane nähtavus. Üldkokkuvõttes on G-seeria kompaktne, ent siiski võimas,” ütleb müügi ja turunduse asepresident Mikko Lehikoinen.

Uue Valtra-G-seeria traktoreid on lihtne kasutada, hooldada ja komplekteerida. Traktor on projekteeritud töötamiseks esilaaduriga ning disaini lähtepunktiks oli tagada juhile parim nähtavus ja mugavus. Traktorit saab seadistada vastavalt individuaalsetele vajadustele, selle jooksvaid kulusid saab ennustada täpselt tänu kohandatud finantseerimislahendustele ja hoolduslepingutele. Tänu Valtra Connect, Care and Go müügijärgsele teenusele on traktori kasutamisega seotud kulud prognoositavad ja omanikul muret vähem.

 

 

Moodne ja avar kabiin

G-seeria mudelitel on moodne ja avar kabiin, millel on 5,7 m2 klaaspinda, sealhulgas 0,35 m2 panoraamkatusel. Kabiini vedrustus, soojendusega peeglid, kliimaseade, kabiini madalama osa kütteseade ja USB laadimispistikud, mis on saadaval lisatoiteallikaga, teevad juhi töötingimused veelgi mugavamaks.

SmartTouch liidesega Versu mudelitele saab lisada samad SmartFarming funktsioonid nagu suurematele N- ja T-seeria mudelitele. Active mudelid on saadaval ka automaatse roolimise ja põlluharimise täppisfunktsioonidega, mida saab aktiveerida SmartTouch Extend terminali kaudu.

G-seeria on ehitatud selliselt, et seda saaks kasutada laadimistöödel. Traktoril on suurepärane nähtavus, hea kaalujaotus, šassiiga integreeritud esilaadur, hüdraulika abisüsteem, mis automaatselt suurendab mootori pöörlemiskiirust, ja Live 3 funktsioon, mis võimaldab samaaegselt kasutada kuni kolme erinevat esilaaduri funktsiooni.

G-seeria sobib lisaks põllu- ja talumajapidamistöödele ka metsatöödeks — nagu Valtra traktorite puhul tavaks. Metsatööde jaoks võib G-seeriat täiustada kitsaste poritiibade, terasest kütusepaagi, polükarbonaatklaasi, metsarehvide, pööratava istme ja kabiini kaitsega. Lisavalgustite pakis on neli esitöötuld ja kuus tagatuld, mis lülituvad vajadusel automaatselt sisse tagurdamisel, hõlbustades tööd pimedates tingimustes.

Mitmekülgne ülekanne paljude erinevate tööde jaoks

G-seerial on 24+24R ülekanne, millel on neli kiirust ja kuus Powershift käiku. Üleminekud B kiiruselt C-le ning C ja D kiiruste vahel on automatiseeritud, muutes traktori kasutamise veelgi lihtsamaks, eriti teedel. Nagu Valtrale omane on seisupidur integreeritud edasi-tagasi liikumise hoovaga ning juht saab programmeerida ka ülekandeseadeid. Kõige aeglasem töökiirus aeglustiga on kõigest 120 m tunnis, mis sobib ideaalselt näiteks köögiviljakasvatuses.

Versu mudeleid saab kasutada vajadusel juhthoova abil ja ka teiste mudelite puhul ei ole tänu AutoTraction süsteemile vaja siduripedaali eriti kasutada. Mäenõlval seismise funktsioon hoiab traktori paigal isegi järskudel kallakutel, ilma et oleks vaja pidureid kasutada.

HiTech mudelitel on avatud hüdraulikasüsteem jõudlusega 100 liitrit minutis, samas kui Active ja Versu mudelitel on koormustundlik hüdraulika jõudlusega 110 liitrit minutis. Nii ees kui ka taga on saadaval kuni neli hüdraulikaplokki. Versu mudelid on saadaval kuni viie tagumise sektsiooni ja kuni nelja eesmise sektsiooniga.

Tagumise rippseadme minimaalne tõstejõud on 50 kN kogu tõstealal ja eesmise rippseadme tõstejõud on 30 kN. Eesmine jõuvõtuvõll on samuti valikus. Võimalik tellida tagumine sünkroonjõuvõtt koos kahe erineva kiirusega.

Töökindel ja kompaktne AGCO Power mootor

Uue G-seeria jõuallikaks on usaldusväärsed neljasilindrilised 4,4-liitrised AGCO Power mootorid. Tänu mootori kompaktsusele on traktori mootorikate tavalisest madalam, mis tagab suurepärase nähtavuse. Mootor vastab V etapi heitkogustele ilma heitgaasi ringluseta. Elektrooniline wastegate ja 1600baarine Bosch ühisanumaga sissepritse tagavad kiire reageerimise ja suure pöördemomendi mootori erinevatel pöörlemiskiirustel.

Kõikidel mudelitel toimib lisavõimsuse rakendamine põllul töötades, kui kasutate B5 või kõrgemat käiku. Valtra traditsiooniline Sigma Power Boost on saadaval ka jõuvõtuvõlli jaoks.

G125 Eco on kütusesäästlik EcoPower mudel, mis võimaldab juhil valida Power või Eco režiimi vahel, vähendades niimoodi mootori pöörlemiskiirust, kuid suurendades samal ajal pöördemomenti kuni 555 Nm-ni. Valtra EcoPower mudelid säästavad loodust, raha ja samuti sinu kuulmist tänu madalamale müratasemele.

G-seeria on sel sügisel saadaval ja seeria tootmine on juba alanud.

 

 

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...