Menu




Täppisprits leiab umbrohu üles

Uudised 25.05.2021   

Täppisprits leiab umbrohu üles


McConnel katsetab kaugjuhitavat Robocuti tööplatvormi, mis tuvastab rohumaal umbrohulehed ja pihustab neid valikuliselt individuaalselt juhitavate düüsidega.

18 kuud kestnud arendusprojekt loodi uute tehnoloogiate katsetamiseks ja hindamiseks. Eesmärgiks oli autonoomse süsteemi väljatöötamine, mis oleks võimeline umbrohtusid tuvastama ja pihustama ilma inimese sekkumiseta.

Prototüüpi liigutab Robocut RC56 (56hj), mis on varustatud Trimble GPS-i juhtimisega. Punktprits kasutab umbrohulehe pildile jäädvustamiseks digitaalkaamerat. Radar jälgib edasiliikumise kiirust.

Ülejäänud riistvara sisaldab 80-liitrist pihustuspaaki koos elektrilise pumbaga, 1,5-meetrist pihustuspoomi ja üheksa Teejet PWM-pihustusventiili. Mikroarvuti tagab süsteemi töötamiseks vajaliku töötlemisvõimsuse.

Mõnd momenti tuleb veel häälestada, kuid väidetavalt on prototüüp 100% efektiivne madala rohu korral. Töö jätkub süsteemi väljatöötamiseks keerukamates tingimustes, näiteks kõrgema rohu jaoks.

Kui arendustöö on lõppenud, on punktprits saadaval lisavarustusena ja vahetatav mis tahes Robocutiga. Ettevõte töötab ka veel mitme nutika põllumajanduse tööriista kallal, mida ta loodab lähitulevikus esitleda.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Prantsusmaalt pärit startupi Seederal elektritraktori protot...

Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...