Menu




Claas tegi vaatamata keerulistele oludele rekordkäibe

Uudised 26.12.2022   

Claas tegi vaatamata keerulistele oludele rekordkäibe


Claas suutis 2022. majandusaasta keerulistes tingimustes kasvatada müüki 2,7% võrra 4,9 miljardi euroni (eelmisel aastal 4,8 miljardit eurot) ning jätkata eelmise aasta erakordset kasvu.

Maksueelne kasum langes 166,3 miljoni euroni (2021.aastal 357,1 miljonit eurot) peamiselt geopoliitiliste muutuste ja Ida-Euroopa tarneahelate ulatuslike häirete tõttu.

Tänavuse rekordilise müügitulu tingisid hea saagiaasta ja esimese kuue kuu soodsad finantseerimistingimused. Ettevõttel oli Põhja-Ameerikas suur nõudlus oma toodete järele. Euroopa turud langesid veidi, kuid on endiselt tugevad.

2022. majandusaastal jätkusid investeeringuid uutesse toodetesse (teadus- ja arendustegevuse kulutused kasvasid 6,4%, rekordilise 279 miljoni euroni) ning ülemaailmsesse müügi- ja tootmisvõrku (130 miljonit eurot). Sel aastal lõpetati Harsewinkeli peatehase moderniseerimine ning plaanis on Bad Saulgau objekti infrastruktuuri uuendamine.

Vaatamata praegusele ebakindlusele prognoosib Claas tuleval aastal kahekohalist müügi- ja tulukasvu. Eeldatakse, et nõudlus põllumajandusseadmete järele jääb üldiselt stabiilseks peamistes müügipiirkondades Kesk- ja Lääne-Euroopas ning Põhja-Ameerikas.





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Prantsusmaalt pärit startupi Seederal elektritraktori protot...

Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...