Menu




Koroonauudiseid: JCB ja Kuhn panevad tootmise seisma

Uudised 20.03.2020   

Koroonauudiseid: JCB ja Kuhn panevad tootmise seisma


JCB lõpetas koroonaviiruse leviku tõttu langenud nõudluse tõttu tootmise oma Ühendkuningriigi tehastes ja Kuhn seiskas tootmise Prantsusmaal.

JCB peatab tootmise kuni järgmise nädala lõpuni oma üheksas Staffordshire'is, Derbyshire'is ja Wrexhamis asuvas tootmisettevõttes. Mis saab edasi, ei ole veel otsustatud.

"Need meetmed on JCB ajaloos enneolematud, kuid vajalikud ettevõtte kaitsmiseks," ütleb JCB tegevjuht Graeme Macdonald.

Kuhni grupi Šveitsi emaettevõte Bucher Industries on ajutiselt sulgenud kõik oma Prantsusmaa tootmisüksused.

Seoses viiruse levikuga ja Prantsuse valitsuse vastavate direktiividega võeti vastu otsus kaitsta kõigi Bucher Industries töötajate tervist ja ohutust ning toetada valitsuse pingutusi leviku vähendamiseks.

Kuhni kontsern on Prantsuse põllutöömasinate sektori suurim tööandja, hõivates ka 80%-90% Bucher Industries' 3500 töötajast Prantsusmaal.

Kuhnil on kaks tootmisüksust Savernes’is (niidukid ja nn jõuvõtuvõlliga mullaharimismasinad), Kuhn-Huardis (adrad, jõuvõtuvõllita mullaharimisseadmed ja täppiskülvikud) Châteaubriant’is, Kuhn-Blanchardis (pritsid) Cheméré'is ja Kuhn-Audureau (põhu- ja söödatehnika ning hekilõikurid) La Copechagniére'is.

Uute masinate tootmine on kõigis tegevuskohtades ajutiselt peatatud, kuid kriitilised tegevused nagu klienditugi, masinate ja varuosade tarned, säilitatakse. Kuhn Farm Machinery UK tegevdirektor Siân Pritchard ütleb, et see on õige otsus kõigi töötajate ohutuse tagamiseks.

Prantsuse tehaste jätkamine on kavandatud 1. aprilliks 2020 ja see sõltub pandeemia edasisest arengust ning valitsuse vastavatest otsustest.

Bucher Industries sulges ajutiselt ka tootmisüksused Malaisias ja Hiinas.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Prantsusmaalt pärit startupi Seederal elektritraktori protot...

Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...