Menu




Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Uudised 16.04.2024   

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele


Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks ning põldude vajaduspõhiste väetamiskaartide loomiseks. N-Tester BT on reaalne käeshoitav tööriist põllukultuuride toitumise taseme mõõtmiseks ning taimede täpse lämmastikuvajaduse määramiseks.

Atfarm ja N-Tester BT kombineeritult on parim lahendus põllumehele õigeaegsete ning taimede tõelisi vajadusi arvestavate väetamisotsuste tegemiseks. Lisaboonuseks on väetiste tasakaalustatud kasutamine, põldudel taimede kasvutempo ja valmimise ühtlustumine ning saagikadude vähenemine.

Atfarm on leitav veebilehel https://ee.at.farm/ ning põldude jälgimiseks ja vajaduspõhiste väetamiskaartide loomiseks tuleb vaid luua konto. Järgmise sammuna on võimalik kõik oma ettevõtte põllud ühe korraga üles laadida shape-failiga. Põllud ilmuvad seejärel maakaardile ning vaid paari klikiga saab ülevaate, mis seisus on hetkel põldudel taimik, kuid samuti on võimalik liikuda ajas tagasi mitu aastat, et selgust saada terve külvikorra ulatuses, mis põldudel tegelikult toimunud on. Sedasi on võimalik leida oma põldudel probleemkohad ja isegi välja joonistada väetamisplaanidest alad, mis erinevate põhjuste tõttu ühegi kultuuri puhul saaki salve ei too.

Vajaduspõhised väetamiskaardid luuakse Atfarm'is väga täpselt biomassil põhinevate satelliitpiltide abil, arvestades konkreetsel põllul kasvavat kultuuri ja selle seisukorda kogu põllu ulatuses. Taimede hetke lämmastikuga varustatuse ja vajaduse taset korrigeeritakse spetsiaalse Yara N-Sensori algoritmiga, mis muudab Atfarm'i lahenduse unikaalseks ja lämmastiku soovitused ülimalt täpseks. Atfarm´i poolt loodud vajaduspõhised väetamise kaardid, mis sobituvad kõigi enamlevinud väetisekülvikutega, aitavad laotada lämmastikku otstarbekamalt ja kokkuhoidlikumalt, kasutades selleks ja spetsiaalset Yara N-Sensoril põhinevat algoritmi. 

N-Tester BT on käeshoitav tööriist, mida on võimalik endale tellida läbi Atfarm'i konto. N-Tester BT aitab määrata väga täpselt taimelehtede klorofüillisisalduse järgi taimede hetke toitumise taseme ja lisalämmastiku vajaduse. Sellega on võimalik monitoorida põllul taimede toitumise muutusi ning olla valmis õigeaegselt ja ka õiges koguses lämmastikku juurde andma. N- Tester BT ühildub kõigi nutitelefonidega ja on seotud Atfarm'i kontole sisse kantud põldudega. Iga mõõtmine põllul salvestub automaatselt kasutaja kontole õige põllu ajalukku. 

Atfarm ja N-Tester BT on täppisväetamise ja digitaalse agronoomia tööriistad, mille kasutuselevõtt ei nõua põllumehelt erilist pingutust. Atfarm'i konto loomine ja põldude haldamine on intuitiivselt lihtsad, N-Tester BT on vaid ühe korra vaja siduda mobiiltelefoni ja Atfarm'i kontoga ning on edaspidi juba alati töökorras ja mõõtmisvalmis.

Atfarm ja N-Tester BT on 2024.aastal täiesti TASUTA. Täna veel jõuad luua Atfarm'i konto ja tellida N-Tester BT, et olla hooajaks valmis ning sel aastal teha otsuseid ja väetada täpsemalt.

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Maailma juhtiv väikelaadurite tootja Avant tõi turule kolman...

Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...