Menu




Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Uudised 17.04.2024   

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess


18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjekorras 30. põllumajanduse, metsanduse, aianduse ja toidutööstuse ettevõtteid tutvustav Maamess, millest võtab osa 462 eksponenti üheksast riigist.

Traditsiooniliselt moodustab Maamessi raskuskeskme põllumajandus- ja metsandustehnika väljapanek, mis hõivab 70 000-ruutmeetrisest messiväljakust suure osa. Esindatud on nii traktorid, kombainid, põlluharimisriistad, haagised, heinatehnika kui ka metsalangetus- ja veotehnika ning puidutöötlemisseadmed.

Põllu- ja metsamasinate kõrval on messil tutvumiseks välja pandud ka lüpsirobotid, farmiseadmed, loomasöödad ning saed, küttesüsteemid ja erinevad tugiteenused. Eelmainitu kõrval on tähtis osakaal ka aiandusel ja toidul. Tutvuda saab aiahooldustehnika ja -tööriistadega, pakutakse istikuid ja seemneid. Toidumessil pakutakse aga talu- ja mahetooteid ning esitletakse toidutööstuse seadmeid.

Messi korraldava ettevõtte, aktsiaseltsi Tartu Näitused juhataja Alo Pettai sõnul on mess suunatud eeskätt maamajandusvaldkondades tegutsevatele suur- ja väikeettevõtetele, kuid uudistamist on ka lõpptarbijatel. „Maamess annab põhjaliku ülevaate turul pakutavast ning pakub head võrdlusmomenti. Messil pannakse välja tehnika viimane sõna, sealjuures toimub hulgaliselt esmaesitlusi,“ märkis ta.

Maamessil saab alguse ka raievõistluste sari Kevadkarikas, milles võisteldakse puu langetamises, saeketi vahetuses, kombineeritud järkamises, täpsusaagimises ja laasimises. Võistlusel osalevad Eesti, Läti, Leedu ja Soome raiesportlased.

Maamess avatakse külastajatele neljapäeval ning on avatud laupäevani. Mullu käis messil kolme päeva jooksul rohkem kui 45 000 külastajat.

Rohkem informatsiooni www.maamess.ee.

Fotod: Ragnar Vutt





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Maailma juhtiv väikelaadurite tootja Avant tõi turule kolman...

Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...