Menu



Väderstad laiendab tehast ja suurendab tootmisvõimsust 10 000 masinani

03.06.2024   

Väderstad laiendab tehast ja suurendab tootmisvõimsust 10 000 masinani


Ettevõte on lõpetanud oma Väderstadis asuva tehase laienduse ehituse, millega lisandub 12 600 ruutmeetrit. 2024. aasta teisel poolel paigaldatakse uus sisseseade koos uue värvimisjaama ja täiendavate montaažiliinidega.

Eesmärgiks on aastane tootmisvõimsus Väderstadis 10 000 masinat.

Kogu põllumajandussektor elab üle raskeid aegu. Teraviljahinnad on langenud, intressimäärad kõrged, geopoliitiliste konfliktide ja kliimamuutuste tõttu suurenenud ebakindlus ja muutlikkus. Väderstad pole erand.

Tulevikku vaadates näeb ettevõte siiski positiivset pikaajalist arengut nii põllumajanduse kui terviku ja Väderstadi kui ettevõtte jaoks. Nõudlusega käsikäes käiva tootmisvõimsuse tagamiseks alustati 2023. aastal Väderstadis asuva tehase laiendamist veel 12 600 ruutmeetri võrra.

„Meie Väderstadis asuva tehase jätkuv laiendamine on kooskõlas meie pikaajaliste kasvueesmärkidega, see toob kasu meie klientidele ja edasimüüjatele ning aja jooksul aitab luua rohkem töövõimalusi, samuti luua meie tootmises tõhusam voog,“ räägib Väderstad Groupi tegevjuht Henrik Gilstring.

Nüüd on ehitustööd lõppenud ning algab töö uute ruumide sisseseadete paigaldamise ja täitmisega Proceedi ja Tempo tooteperekonna uute montaažiliinidega ning uhiuue värvimisjaamaga. Plaani kohaselt on kõik täiskasutuses 2025. aastal.

„Oleme viimase paari aasta jooksul turule toonud mitmeid uusi tooteid, nagu meie uus Proceed kontseptsioon ning Euroopa ja rahvusvahelistele turgudele mõeldud Seed Hawk 600-900C, mis mõlemad lähevad tootmisse 2025. aastal. See tehase laiendus aitab meil vastata nõudlusele nii nende kui teiste masinate järele,“ ütleb Väderstadi tellimusahela asejuht Mikael Peiponen.

Väderstadis asuv tehas toodab praegu masinaid kõikidele ülemaailmsetele müügipiirkondadele, välja arvatud Põhja-Ameerikas. Seal toodetakse suurem osa ettevõtte toodangust kohalikes tehastes Langbankis, Kanadas ja Wahpetonis, USAs.

Tehase laienduse valmimisel on Väderstadis asuval objektil tootmispind kokku ligikaudu 70 000 m2.

Väderstad on üks maailma juhtivaid mullaharimismasinate ning tava - ja täppiskülvikute tootjaid.





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Annela Anger-Kraavi: mida oodata lähiajal Euroopa kliimapoliitikalt?

Annela Anger-Kraavi: mida oodata lähiajal Euroopa kliimapoliitikalt?

Põllumajandustootjaid muserdab teadmatus: on ilmne, et kasvu...

Võrdluses seitse korda 120 hobujõudu

Võrdluses seitse korda 120 hobujõudu

Tehnika ja kütusekulu osas paistsid Soomes tehtud testis sil...

John Deere valmistas taaskasutatud materjalidest UTV

John Deere valmistas taaskasutatud materjalidest UTV

Mississippi jõest välja tõmmatud plastpudelitest valmistatud...