Menu




Dakari rallist inspireeritud Toyota Hilux GR SPORT jõuab müügile

Auto 05.01.2022   

Dakari rallist inspireeritud Toyota Hilux GR SPORT jõuab müügile


Toyota toob müüki oma pikapivaliku uue lipulaeva Hilux GR SPORT, mis on mõeldud aktiivse elustiiliga inimesele ja  on inspireeritud maailma ekstreemseimast võidusõidust.

Autospordisõber teab legendaarset Dakari rallit ja kindlasti ka ränkraske kõrbekatsumuse hiljutist võitjat Nasser Al-Attiyah’it. Toyota Gazoo Racing ja Al-Attiyah jõudsid 2019. aastal ekstreemsetes oludes triumfini eelkõige tänu Toyota Hiluxi suurepärastele omadustele. Just sealt sai Toyota inspiratsiooni pikapivaliku uue lipulaeva Hilux GR SPORT loomisel.

Hilux GR SPORT on mõeldud neile, kelle aktiivne elustiil ulatub kaugemale tavapärastest argiaskeldustest ning kes ihkavad seiklusi täis reisideks ja sportimiseks sõidukit, mille töökindlusele ja võimekusele saab igas olukorras loota.

GR SPORT säilitab kõik uues Hiluxis juba kasutusele võetud uuendused. Ent nauditavama sõidukogemuse, juhitavuse, tundlikkuse ja haarduvuse parendamise ning müra ja vibratsiooni vähendamise nimel täiustas Toyota ka mudeli vedrustust. Eksklusiivsed välis- ja sisekujunduselemendid lisavad samas sõidukile pilkupüüdvust.

Hiluxi varasemast tuntud maastikusõidu võimekuse uutesse kõrgustesse viimisele aitavad kaasa ka automaatne piiratud libisemisega diferentsiaal ja aktiivne veojõukontroll.

„Toyota Hiluxi vastupidavus ja töökindlus ei ole legendaarsed põhjuseta. See ei kehti sugugi ainult meie võidusõiduauto, vaid ka seeriamudelite kohta,“ lausus Nasser Al-Attiyah. „GR SPORT pakub uuel tasemel sõidukogemust nii maanteel kui maastikul. Mudelist õhkub meie võiduauto tõelist vaimu, tuues osa Dakarist juhtideni üle kogu maailma.“

Uus vedrustus parandab töökindlust ja juhitavust

Täiustatud vedrustussüsteemi põhifunktsioon seisneb uute amortisaatorite ja eesmiste vedrude kasutuselevõtus. Konstruktsiooni tekitatud suurem kolviala tagab parema summutusvõime ja soojuse hajumise ning kiirema reaktsiooni, samuti aitab rasketes oludes sõites säilitada amortisaatoris oleva õli kvaliteeti. Eesmised spiraalvedrud on jäigemad ning sarnaselt uutele amortidele värvitud punaseks, et rõhutada Hilux GR SPORT’i eripära.

Kirjeldatud muudatused lisanduvad varasematele Hiluxi vedrustusuuendustele. Koosluse olulisim mõju väljendub nõudlikes tingimustes toimetamiseks loodud väljapaistvas töökindluses, samuti juhitavuse ja sõidumugavuse olulises paranemises. Uus seadistus reageerib kiirelt vibratsioonile ning kontrollib tõhusamalt kere kõikumist ja summutab löökaugust tulenevaid põrutusi.

Kompromissitu jõudlus ja isikupärane stiil

GR SPORT’i veab 2020. aastal esitletud Hiluxi võimas 2,8-liitrine (204 hj / 150 kW ja 500 Nm) jõuallikas, mis on kokku sobitatud kuuekäigulise automaatkäigukastiga. Double Cab keretüübiga GR SPORT versioon säilitab Hiluxi muljetavaldava ja oma klassi paremikku kuuluva kande- (1 tonn) ja veovõime (kuni 3,5 tonni).

Hilux GR SPORT’i sise- ja välisilme kujundus rõhutab mudeli omanäolist stiili. Mustal esivõrel on spetsiaalne G-mustriline võrk ja kaubamärgi embleemi asemel silmatorkav horisontaalriba, millele kantud TOYOTA kiri. Minevikupärandist inspireeritud muudatus viitab 1980ndate alguse neljanda põlvkonna Hiluxi märgile.

Esiosa jõulisust võimendavad senisest suuremad udutule ümbrised. 17-tollised valuveljed eristuvad kontrastse musta ja töödeldud viimistlusega. Must temaatika väljendub ka läbi küljepeeglite, poritiibade ja tagaluugi käepideme. Koos uute amortisaatorite erkpunase tooniga tekib seeläbi terav ja selgelt eristuv kontrast.

Salongis tervitavad sõidukisse sisenejaid uued sportlikud esiistmed, kus samuti kombineeritud musta värvi nahk ja sünteetiline seemisnahk, millel punane perforatsioon ja õmblused. Istme seljatugedel, jalamattidel, käivitusnupul ja infoekraanil on kujutatud GR SPORT logo.

Uus Hilux GR SPORT jõuab Eesti turule 2022. aasta suvel.

 

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Auto

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

„Proovisõidupäeva hommikul mõtisklesin, et milline põllumees...

Auto

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert on multifunktsionaalne valik inimesele, kelle...

Auto

Kompaktkaubik Proace City:  terve tonn kaupa

Kompaktkaubik Proace City: terve tonn kaupa

Kompaktkaubik Proace City on Toyota väikeste tarbesõidukite...