Menu




Uus Ford Explorer tähistab Fordi uue ajastu algust

Auto 19.07.2023   

Uus Ford Explorer tähistab Fordi uue ajastu algust


Uus mudel on Euroopale mõeldud, Euroopas disainitud ja ehitatud elektriline maastur, mis konkureerib ühes turu kiiremini arenevas segmendis.

2023. aasta keskpaigast hakatakse Fordi uuendatud Kölni tehases (kus praegu toodetakse Ford Fiestat) tootma uut Explorerit, mille pikkus on 4460 mm. See asetab selle tiheda konkurentsiga väikeste ja keskmise suurusega linnamaasturite turgude vahele. Explorer konkureerib kõigiga alates Jeep Avengerist ja Mini Acemanist kuni Hyundai Ioniq 5 ja Skoda Enyaq iV-ni.

Explorer on esimene Fordi kahest seni kinnitatud elektrisõidukist, mis kasutab Volkswageni MEB elektrisõidukite platvormi osana partnerlusest, mille raames USA firma vastutab VW märgiga tarbesõidukite ehitamise eest Türgis ja Lõuna-Aafrikas. VW ID 3 ja ID 4 vahepealsete mõõtmete valimine oli teadlik otsus vältida nende kahe autoga otsest võistlemist.

Kõige võimsamal kujul on Exploreril mõlemal teljel mootor, mille võimsus on 335 hj – rohkem kui ühelgi teisel praegu müügil oleval MEB-põhisel seeriaautol. Sellest piisab kiirenduseks alla 6,0 sekundi 0–62 miili tunnis (0-u 100 km/h).

Saadaval on ka kaks tagaajamiga varianti, millest üks on 168 hj ja teine 282 hj. Akuvalikuid pole veel üksikasjalikult kirjeldatud, kuid Ford sihib maksimaalset sõiduulatust 500 km.





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Auto

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

„Proovisõidupäeva hommikul mõtisklesin, et milline põllumees...

Auto

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert on multifunktsionaalne valik inimesele, kelle...

Auto

Kompaktkaubik Proace City:  terve tonn kaupa

Kompaktkaubik Proace City: terve tonn kaupa

Kompaktkaubik Proace City on Toyota väikeste tarbesõidukite...