Menu




Kompaktkaubik Proace City: terve tonn kaupa

Auto 08.11.2023   

Kompaktkaubik Proace City:  terve tonn kaupa


 

Kompaktkaubik Proace City on Toyota väikeste tarbesõidukite valikus väikseim, kergeim ja soodsaim. Ühtlasi tasub mainimist, et Toyota edasimüüjatel on sellest autost pakkuda ka reisijateveoversioon nimega Proace City Verso. Nii see kui kaubaauto on lisaks saadaval ka 100% elektrilisena.

Kaubiku mitmekülgsust avardab oluliselt valik kahe telgede vahe (2785 ja 2975 mm) ja kerepikkuse vahel. Kui Proace City lühema versiooni pikkus on 4,4 meetrit, siis pikendatud modifikatsioonil ulatub see 4,7 meetrini. Telgede vahed erinevad vähem, 19 cm võrra, jäädes pikemal  3 meetri lähedale. Nii ei suurendata kaubaruumi mahutavust mitte ainult 3,3-lt 3,9 kuupmeetrile, vaid vabastatakse ruumi veel ühele istmereale, lisades seeläbi modifikatsiooni Crew Cab, mis suudab vedada töömeeskonda, andes neile samas suletud kaubaruumi tööriistade jms jaoks.

Teine istmerida on kokkuklapitav, kaubaruumi vahesein on liigutatav esimese istmerea taha, parandades seeläbi Crew Cab-kaubiku kasutamist. Mainimist tasub ka huvitav Smart Cargo konstruktsioonisüsteem, mis tõstab teoreetilise kaubamahutavuse auto suurusele vastavalt 3,8 või 4,3 kuupmeetrini. Samuti on vaheseinas ka luuk, kust on võimalik pikemat kaupa läbi laadida. Juhiistme kõrval asuv iste on tegelikult kahekohaline. Tõstes keskmise istmepadja üles, avaneb väike „salajane“ panipaik, samas saab selle seljatoe aga ühe liigutusega muuta käepäraseks arvutilauaks.

Kaubaruumi mahub kaks euroalust, kuna alust saab lükata rattakoobaste vahele põikisuunas. Toyota Proace City kandevõime võib ulatuda ühe tonnini, kuid olenevalt konfiguratsioonist jääb see pika versiooni puhul veidi väiksemaks. Varustustasemel Professional Plus on lükanduks ainult paremal küljel, Professional Comfort varustuses aga mõlemal pool. Kõrgemat varustustaset iseloomustavad ka värvitud kaitserauad ja mõned väiksemad kereosad. Salong paljastab aga palju laiema valiku mugavusseadmeid.

Proace City kabiin on väga funktsionaalne, täis erinevaid taskuid, riiuleid ja väikseid panipaiku. Kindalaekaid on koguni kaks, millest ülemine on üllatavalt suur ning mahutab teoreetiliselt isegi dokumendikaustad. Kui varem võisid kaubikujuhid tunda rõõmu sellest, kui nende tööhobusel oli vähemalt käsitsijuhitav kliimaseade, siis Professional Comfort varustuspaketiga tuleb juba ka kahetsooniline kliimaseade.

Mootorikatte alt leiame kas 110-hobujõulise kolmesilindrilise 1,2-liitrise ottomootori või 1,5-liitrise neljasilindrilise 102- või 131-hobujõulise diisli. Viimane on saadaval ka kaheksakäigulise automaatkäigukastiga. Kõik manuaalkäigukastid on 6-käigulised. Kui bensiinimootor sobib paremini lühemateks sõitudeks, siis diisel pigem pikematele distantsidele. Kes soovivad lisavõimsust või sõidavad regulaarselt raske koormaga, nendele soovitaks pigem 130-hobujõulist mootorit.

 

Rehvidega 205/60 R16 kujunes proovisõidu keskmine kütusekulu 6-7 liitrit 100 kilomeetrile, kuid seda mõjutavad nii sõidustiil kui ka rehvimudeli valik. WLTP kombineeritud kütusekulud on 5,4–7 l/100 km. Proace City on vastuvõetava mürasummutuse ja sõidumugavusega. Kõige meeldivam on aga juhitavus, mis muudab pikad tunnid rooli taga mõnusamaks. Juhiistmele istumine ja sealt väljumine on samuti üsna lahe. Praktiline kogemus näitab, et Proace City kaubikut on võimalik laadida ka kahveltõstukiga. Küll aga peab siis olema ettevaatlik tagaukse ülemise kinnitusaasaga.

Toyota Proace City hinnad algavad 23 300 eurost ja automaatkäigukastiga versioonil 27 650 eurost. Oluline on seegi, et Toyota tarbesõidukitele kehtib pikendatud 10-aastane garantii Toyota Relax, mis aitab vältida ootamatuid kulusid.





gallery image
gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Auto

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

„Proovisõidupäeva hommikul mõtisklesin, et milline põllumees...

Auto

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert on multifunktsionaalne valik inimesele, kelle...

Auto

SsangYong Musso ühendab töö- ja igapäevauto

SsangYong Musso ühendab töö- ja igapäevauto

SangYong Musso ei pruugi pikapiostjale esimese valikuna pähe...